Bitlis, Bingöl, Muş, Ağrı, Ardahan ve Iğdır’da, farklı yöntemlerle kuyumcuları dolandıran 3 kişi, Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ş.E. (20) ve D.K. (22) isimli iki bayan, kuyumcu dükkanlarına girerek çalışanları uzun süre meşgul edip dikkat dağıtarak ceplerinde ve çantalarında taşıdıkları düşük gramajlı altınları seri hareketlerle daha ağır gramajlı altınlarla değiştirdikleri güvenlik kameralarınca tespit edildi. Bunun üzerine Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan inceleme sonucu şüpheli iki bayan takibe alındı. Bingöl, Muş, Ağrı, Ardahan ve Iğdır’da aynı teknikleri uygulayan şüphelilerin Muş’ta da aynı yöntemle yine bir kuyumcuyu dolandırdıkları tespit edilince, yakın takibe alınan Ş.E. ve D.K. isimli şüpheli bayanlar Tatvan’da ikinci kez kuyumcu dolandırıcılığı yaptıktan sonra ilçe çıkışında kıskıvrak yakalandı.

Yabancı plakalı bir araçta yakalanan şüpheli bayanların çantalarında 15 altın yüzük, 1 gümüş yüzük, 1 bayan küpesi ve 5 adet çeyrek altın ele geçirilirken, beraberlerinde suça karıştığı belirlenen Y.P. (24) isimli erkek şahıs da bayanlarla birlikte gözaltına alındı.

Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerince yakalanan D.K., Y.P. ve Ş.E. isimli üç şahıs, Tatvan’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bitlis E Tipi Cezaevine teslim edildi. Mahkeme sonrası cezaevine götürülmek için araçlara bindirilen şahıslar, görüntü almaya çalışan gazetecilere tepki gösterip küfretti.

Zanlıların, 15-24 Aralık 2014 tarihleri arasında Tatvan ilçe merkezinde bulunan kuyumcularda dolandırıcılık yaptıkları esnada, iş yerlerinin güvenlik kamerasına takılan görüntülerinde dikkat çekmemek için farklı kıyafetlerle iş yerlerine geldikleri ve rahat tavırlar sergiledikleri gözlendi.