İzmir’in Selçuk ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, bir lokantanın bahçesindeki 15 tarihi eser ele geçirildi.

Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, define avcıları ve tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor. Ekipler, yaptıkları çalışmalarda Şirince Mahallesi Değirmenboğazı mevkisinde bulunan inşaat halindeki bir lokantanın bahçesinde bazı tarihi eserlerin bulunduğunu tespit etti. Yapılan araştırmaların ardından düzenlenen operasyonda tarihi 15 eser ele geçirildi.

Selçuk Müze Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan incelemede, söz konusu eserlerin antik çağda içerisine şarap ve zeytinyağı konulan ve ‘pitos’ olarak adlandırılan 3 büyük küp parçası, su taşımada boru olarak kullanılan 1 su künkü, 2 sütun parçası, 2 sütun başlığı, 3 sütun kaidesi, 1 adet mimari blok ile eski dönemlerde içerisine ölülerin küllerinin konulduğu kavanozların saklandığı ‘ostotek’ olarak adlandırılan 3 sandık tespit edildi. Ele geçirilen tarihi eserler, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında, Selçuk Müze Müdürlüğü’nde koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.