İzmir’de, ayrıldığı sevgilisi F.A.’nın birlikte yaşadığı 31 yaşındaki Ömer Anşın’ı çorbacıda kurşun yağmuruna tutarak öldüren, olayla ilgisi olmayan taksici 38 yaşındaki Mustafa Sunar’ın da ’ölümüne neden olmak suçundan’ tutuklu yargılanan 43 yaşındaki Özer P., 52 yıl hapse mahkum oldu.

Olay, geçen yıl 25 Kasım’da İzmir’in Bornova ilçesi Kemalpaşa Caddesindeki bir çorbacıda meydana geldi. İşsiz olan Ömer Anşın, birlikte olmaya başladığı F.A.’nın eski sevgilisi Özer P. ile husumet yaşamaya başladı. İddiaya göre, ikili gece telefonda tartıştı. Çorbacının adresini veren Ömer Anşın, Özer P.’nin buraya gelmesini bekledi. Saat sabah 06.30 sıralarında, yanında oğluyla birlikte çorbacının önüne gelen Özer P., tabancayla araçtan indi. Anşın, Polat’ın elindeki tabancayı görünce içeri kaçtı. Çorbacıya giren ve alkollü olan Özer P., içeride müşteri olarak bulunan taksici Mustafa Sunar’ın arkasına saklanan Anşın’a ateş etti. Kurşun, Sunar’ın sağ yanağından çıkıp arkasında saklanan Anşın’ın da boğazına saplandı. İki yaralı yere düşerken, Özer P. dışarı çıktı. Ancak hırsını alamayan Özer P, tekrar içeri girip yerde yüzü koyun yatan Ömer Anşın’ın sırtına bir el daha ateş edip, geldiği otomobile binerek kaçtı. Üç çocuk babası Özer P., gizlendiği ve tarım ilacı içerek intihar etmek istediği Manisa’daki annesine ait köy evinde yakalanarak tutuklandı.

"PAVYONDA ÇALIŞIYORDU"

İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmada son savunmasını yapan katil zanlısı Özer P., yaşanan dehşet dolu anları anlattı. Özer P., olaydan yedi ay önce F.A.’yı kız kardeşi S.A’nın tanıştırdığını belirterek "F.A., Ankara’da bir pavyonda çalışıyordu. İzmir’e uçakla geldi. Bir hafta sonra evini İzmir’e taşıdı. Aramızda duygusal ilişki başladı. Birlikte olmaya başladık. Annesi ile benden sürekli para istiyorlardı. F.A. ile birlikte Ramazan Bayramı’nda Kıbrıs’a tatile bile gittik. Hatta annesinin çektiği konut kredisini bile bana ödettiler. Bu ilişkiden dolayı çok ağır mali yük altına girdim. Kendi evime bakamaz oldum. Bizim ilişkimiz F.A. ile olay gününe kadar devam etti" dedi.

"BABAMDAN KALMA TABANCAM VARDI"

Özer P., olaydan 15 gün önce tanımadığı bir cep numarasından arandığı ve kişinin telefonda, "F.A’nın sevgilisiyim, onu görmeyeceksin" diyerek küfürler ettiğini iddia etti. Sanık Özer P., savunmasında olay anını şöyle anlattı: "Olay günü gece yarısı arayan Ömer Anşın yine küfretmeye başladı ve beni çorbacıda beklediğini söyledi. Aşırı alkollü olduğum için çorbacıya oğlumun kullandığı otomobille gittim. Otomobilde babamdan kalma tabanca vardı. Lokantanın önünde Ömer ve tanımadığım bir kişi bekliyordu. Kafama sopayla vurdular. Ben de tabancayı çektim. Ömer, içeri doğru kaçtı. Ben de peşinden gittim. Bir kişinin arkasına saklanmıştı. Ateş etmeye başladım. Ancak, sonrasını hatırlamıyorum."

MAHKEME BAŞKANI: "İKİ İNSANI ÖLDÜRMÜŞSÜN BERAAT Mİ VERECEKTİK?"

İki kişiyi öldürmek suçundan iki kez müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Özer P., toplam 52 yıl hapse mahkum oldu. İki kez ömür boyu hapis istenen Özer P., "Hakim bey çok ceza verdiniz" diyerek tepki gösterdi. Mahkeme başkanı ise bu sözler karşısında "İki insanı öldürmüşsün. Beraat mi verecektik?" diyerek sanığın salondan çıkarılmasını istedi.

TAZMİNAT DAVASI SONUÇLANDI

Taksici Mustafa Sunar’ın ailesinin açtığı tazminat davası da, ceza kararının çıktığı gün sonuçlandı. Katil zanlısı Özer P., taksicinin annesine 35, kızına 50, iki kardeşine de 7’şer bin TL manevi, yine anne ile taksicinin çocuğuna 50’şer bin TL maddi tazminat ödemeye mahkum edildi.