Kahramanmaraş’ta bir marketin depo kısmında çıkan yangın itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülürken, iş yerinde bulunan 1 kişi dumandan etkilendi.

Edinilen bilgiye göre yangın, sabah saatlerinde, Battalgazi Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı ile Söğütlü Caddesi’nin kesiştiği kavşaktaki bir markette çıktı. Marketin depo olarak kullanılan bölümü ile idare odası arasında elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangın bir anda etrafa yayıldı. Yangın ihbarını alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede olay yerine geldi. Ekipler, bir yandan yangına müdahale ederken içeride bulunan ve dumandan etkilendiği belirlenen bir market çalışanını da ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yangın itfaiyenin uzun uğraşları sonucu marketin genelinde yayılmadan söndürüldü. Yangında marketin süt kısmında bulunan dairelerdeki vatandaşların da panik yaşamasına neden oldu.

Yangınla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan İtfaiye Müdürü Mustafa Öcal, alevlerin ilk olarak depo bölümü ile idari kısım arasında çıktığını söyledi. Yangının çıkış sebebine ilişkin olarak çalışma yaptıklarını belirten Öcal, alevlerin kontrol altına alındığını da sözlerine ekledi.

Yangının yol açtığı maddi zararın boyutu öğrenilemezken olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.