Muğla’nın Marmaris ilçesinde, jandarmanın yol kontrolü sırasında durdurduğu minibüste Eritre vatandaşı 27 kaçak mülteci yakalandı. Minibüsün içinde bulunan organizatörle kaçmaya çalışan şoför yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Marmaris’e 20 kilometre mesafedeki Değirmen Yanı polis noktasında yol denetimi gerçekleştiren jandarma ekipleri, bir vatandaşın ihbarı üzerine yolcu minibüsünü durdurdu. Minibüste yapılan aramada 17’si kadın 27 Eritreli kaçak mülteci bulundu. Minibüsün şoförü ile kaçaklar arasında bulunan ve organizatör olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen kaçakların ifadesinde, göçmen kadınlardan ikisinin hamile olduğu anlaşıldı. Marmaris Devlet Hastanesi’ne getirilen hamile kadınlar, kadın doğum uzmanı tarafından muayene edildi. Diğer kaçakların da sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından mülteciler, sınır dışı işlemleri için Marmaris Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Bürosu’na gönderildi. Minibüs şoförü ve organizatör olduğu ileri sürülen kişinin ise ifade işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.