Muğla’nın Marmaris ilçesini bisiklet turizminin gözdesi yapmak için 2007 yılında ilk adımları atılan Bisiklet Rotaları Projesi saldırıya uğradı. Marmaris Belediyesi ile Marmaris, Köyceğiz, Datça Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’nin ortak projesi olan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında 300 noktaya yerleştirilen 800 yönlendirme levhasından bazıları magandaların hedefi oldu. Yürüyüş yapan doğaseverlerin tespit ettiği tabelaları adete bir hedef tahtası olarak kullanan kimliği belirsiz şahıslar için, bisiklet tutkunları suç duyusunda bulunacaklarını açıkladı.

Saldırıya uğrayan tabela önündeki boş kovanları delil olarak sunacaklarını belirten Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök, "2007 yılından beri çalışmalarını sürdürdüğümüz ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız destekle Marmaris’e kazandırdığımız Bisiklet Rotaları Projesi, kendini bilmez kişiler tarafından baltalanıyor. Bunun acı örneği geçtiğimiz pazar günü bir arkadaşımızdan öğrendik. Karacasöğüt Mahallesi Ovacık Biyancık mevkiindeki üç adet tabelanın ciddi bir şekilde hasar aldığını, elinde silah bulunan kendini bilmez kişiler tarafından paramparça edildiğini gördük. Perşembe günü o alana gidip fotoğraf ve videolarını çekip bölgedeki boş kovanları topladık. Bu kovanları savcılığa delil olarak sunup gerekli tahkikatın yapılması için çaba göstereceğiz. Biz Marmaris’e bir şeyler kazandırmaya çalıştıkça, çıtayı biraz daha yukarıya çekmeye çalıştıkça, bazı kişiler bunu aşağıya doğru çekmeye çalışıyor. Bizim gönlümüzden geçen, Marmaris turizminin 6 ayın dışına çıkıp 12 aya yayılması. Marmaris’in Türkiye’deki dağ bisikleti merkezi olmasını istiyoruz. Bu proje yayıldığından beri kamuoyunda büyük bir heyecan yaşandı. Çok kısa vadede, daha proje tamamlanmadan Marmaris’e katkılarını gördük ama gördük ki tabelaların üzerine defalarca ateş edilmiş, okunmaz haldeler. Marmaris Belediyesi ile Marmaris, Köyceğiz, Datça Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’nin ortak projesi olan bu projeye bilindiği gibi GEKA’dan yüzde 75 kredi sağlandı. Marmaris halkından projeye destek beklerken, bu görüntüler bizleri çok üzdü. Umarız sorumlular bulunur ve gereken cezayı alırlar" dedi.

Projenin mimarlarından olan Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi bisiklet tutkunu İsmet Kamil Öner ise sadece projenin değil, kamu malının da zarara uğratıldığının altını çizerek, "Marmaris’e önemli katkılar sağlayacak proje kapsamında yerleştirilen tabelalardan 0,65 koordinatlı tabelamız, eli silahlı saldırganlar tarafından kurşunlanmıştır. Bu tabelalarımız halkın malı, kamunun malı. Bizim kaynaklarımızla, devletin kaynaklarıyla yapılan ve kırsal turizmin gelişmesi, halkın turizmden faydalanmasını arttırıcı bilimsel bir çalışma. Bölgenin de örnek aldığı bir çalışma. Bu çalışmaya benim dileğim, ricam halkımız sahip çıksın. Bu tür saldırgan, Vandal saldırıları takip edelim, engelleyelim, uyaralım. Bu davranışı yapan arkadaşlar da eminim bir daha yapmazlar, eğer avcılarsa kendileri avcılık sportif bir faaliyettir. Ben bu kişilere avcı demek istemiyorum, çünkü bu bir saldırıdır. Bu bir vandalizmdir, bunu yapanlar vandaldır. Bunlar kamu malıdır, biz projeye devam edeceğiz, bu örnek bir projedir. Bu tür saldırıları da yakından takip edeceğiz, bir daha yaşanmaması için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.