Meksika’daki şiddetli depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, deprem anı ve kurtarma çalışmalarından yeni görüntüler ortaya çıkıyor.

Meksika’da dün, 1985 yılında 10bin kişinin ölümüne neden olan depremin yıl dönümünde 7.1 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş ve 241 kişi hayatını kaybetmişti. Deprem sonrası çalışmalar devam ederken yeni görüntünler de gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 45 kişinin hayatını kaybettiği Puebla eyaletinde bir binanın güvenlik kaydı ortaya çıktı. Kayıtta, deprem sebebiyle panikle binadan çıkan bazı kişiler görülüyor. Can havliyle sağa sola kaçanlar olurken 2 kişi de binanın önünde dinlenmeye karar veriyor ve tam o esnadan önlerine yukarıdan bir cam parçası düşüyor. Ne olduğunu anlamaya çalışan 2 kişi yukarıdan daha da büyük bir parçanın düşmekte olduğunu farkedince kaçmaya başlıyor. 2 kişinden yaşlı olan kadın, yaşı sebebiyle ağır ağır hareket ederken, büyük cam parçasını altında kalmak saniyelerle kurtuluyor.

Enkaz altından sağlam çıktı

Meksika’da dün yaşanan deprem sonrası yıkılan bir bina enkazından canlı bir köpek çıkarılması deprem sonrası hüzne boğulan ülkeyi bir nebze olsun sevindirdi. Meksiko’da arama kurtarma çalışmaları devam ederken kurtarma ekipleri tamamen yıkılmış bir bina enkazı altında bir köpeğin olduğunu fark etti. Zavallı köpeği kurtarmak için vatandaşlar ve ekipler seferber oldu. Söz konusu alanda bulunan bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüde, kurtarma çalışmalarını katılan vatandaşların da yardımıyla çıkarılan köpeğin şaşkın olduğu, köpeğin çıkarılmasıyla beraber etraftaki vatandaşların ekipleri alkış ve ıslıkla tebrik ettiği görülüyor.