Mersin’de polisin düzenlediği operasyonlarda toplam 17 kilo 943 gram esrar ile 29 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişiden 2’si tutuklandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 Aralık 2014 tarihinde uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirilen ortak operasyonda Mersin’de bir evin çatı katında arama yapıldı. Yapılan aramada 265 paket halinde satışa hazır 17 kilo 485 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi.

Öte yandan, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin sokak satıcılarının deşifre edilerek yakalanmaları ve uyuşturucu maddenin ele geçirilmesine yönelik 3 Aralık’ta başlayan ve 3 gün süren çalışmalarında da uyuşturucu madde kullandığı belirlenen 2 şüpheli, 2 ayrı fişek halinde paketlenmiş toplam 4,5 gram esrar maddesi ile yakalandı. Yakalanan şahıslardan alınan bilgiler doğrultusunda tespit edilen adrese yapılan operasyonda ise 454 gram satışa hazır uyuşturucu esrar ile 29 adet uyuşturucu ecstasy hap ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyonlarda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 8 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine konuldu.