Mersin’de ellerinde devrik liderler ’Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi’ye ait yüklü miktarda dolar olduğunu söyleyerek sahte paralarla dolandırıcılık yapmak isteyen 4 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sahtecilik, kalpazanlık ve dolandırıcılık suçlarına yönelik yaptıkları çalışmalar sırasında, ellerinde yüklü miktarda sahte dolar olduğu ve bunları piyasaya sürmeye çalıştıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında söz konusu kişilerin evlerinde yapılan aramada, 329 ayrı deste halinde, üzeri jelatinle kaplanmış ve her destenin üst kısmında 100 ABD doları basılmış, destenin diğer kısımları ise dolar ebadında kesilmiş boş kağıtlarla dolu sahte para ele geçirildi.

Ayrıca evdeki bir sandık içerisinde, 30 adet rulo halinde getirilmiş, 3-4 santimetre genişliğinde, 30 kilogram ağırlığında para basımında kullanılan altın renginde metal levhalar ile 21 deste halinde para ebadında düzgün kesilmiş beyaz renkli kağıt desteler bulundu.

Şüphelilerin, piyasada esnafa güven sağlamak amacıyla alışverişlerde gerçek dolar kullandıkları ve esnafa, ellerinde devrik liderler ’Saddam Hüseyin ile Muammer Kaddafi’ye ait konteyner dolusu gerçek ABD doları bulunduğunu, bunları kayıt dışı olduğu için yasal yollardan ülkeye sokamadıklarını, yüzde 30 indirim karşılığı takas yaparak nakit paraya çevirebileceklerini belirttikleri, bu sayede iş adamları ve yabancı uyruklu şahısları dolandırmaya çalıştıkları belirtildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 4 şüpheli şahıs hakkında adli tahkikat başlatılarak yasal işlem yapıldığı ifade edildi.