Mardin’in Midyat ilçesinde bir marketten yapılan hırsızlık, güvenlik kamerasına yansıdı.

Market deposunun kapısından iş yerine giren hırsız nakit para kasası, yazar kasayı ve sigara raflarını talan ederek yaklaşık 20 bin liralık zarar verdi. Hırsızın markete girişi güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi. Olayda şüpheli iş yerinin güvenlik ve alarm kablosunu kesti, ancak buna rağmen markete girişi kamera tarafından görüntülendi. Başına çorap geçiren hırsız, kaynak makinesi ile iş yerinin çelik kasasını açmaya çalıştı. Yaklaşık üç saat markette kalan hırsız iş yerine ait kasayı açmak için çabaladı. Bunda başarılı olmayan hırsız, yazar kasa bölümüne geçerek, yazar kasayı tahrip etti ve standa bulunan sigaraları koliye doldurdu. Olay Bağlar Mahallesi Çevre Yolu Bulvarı’nda bir alış veriş merkezinde meydana geldi. Midyat’ın en büyük alışveriş merkezi olan iş yerine giren henüz kimliği belirlenemeyen kişi, yazar kasanın çekmecesindeki nakit paraları ve sigaraları aldı. Ayrıca markete ait kasayı kaynak makinesi ile açmaya çalıştı.

İş yeri ortaklarından işletmeci Ömer Şimşek, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesinin ardından polise haber verdi. İş yeri işletmecisi Ömer Şimşek, görüntüleri izleyince şoke olduğunu belirterek, “Hırsız iş yerine depodan girdi. Depo kapısının camını kırıp, sürgüyü çekip kapıyı iteleyerek açmış. Güvenlik sitemi ve kamera odasına geçerek sitemini devre dışı bırakıyor. Markete depodan giriş olan asansörü kullanıp yukarıya çıkmış. Güvenlik sitemini devre dışı bırakıp kameraları otomatikman ve tamamen devre dışı bıraktı. Sigaraları bir koliye dolduruyor, yazar kasanın altını parçalıyor. Güvenlik siteminin en yüksek olduğu markete böylesi bir duruma düşmemiz çok ilginç. 20 bin lira gibi bir zararımız var. Hırsızın bir an önce yakalanmasını istiyoruz” dedi.

İlçede son zamanlarda artan hırsızlık olayları vatandaşı bezdirdi. Polis, görüntülerde yüzü görülmeyen şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.