CAMİ MİNARESİNDEN YANGIN VAR ANONSUNU DUYAN KÖYLÜ DÜĞÜNÜ BIRAKTI YANGINA KOŞTU

Karaman Merkeze bağlı Morcalı Köyü'nde bir evde çıkan yangın büyük bir paniğe yol açtı. Yangına müdahale eden itfaiye erleri dumandan etkilenince hortumu eline alan köylü bu kez imece yöntemini de burada sergileyerek itfaiyeye yardımcı oldu.

CAMİ MİNARESİNDEN “YANGIN VAR!”ANONSU,
DÜĞÜNÜ TERK ETTİLER YANGINA KOŞTULAR

Edinilen bilgilere göre Karaman Merkeze bağlı Morcalı köyünde yalnız yaşadığı öğrenilen 84 yaşındaki Halil Duysak’a ait evde saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde ve bitişindeki depo olarak kullanılan yerden dumanları fark eden komşular hemen durumu itfaiyeye haber verdi. Bu arada yangını duyan imam da köy camisinden köylüye anons yaparak “Yangın var yangın, koşun” diyerek duyuruda bulundu. Köy yerine gelen itfaiye aracı yangına müdahale ederken, diğer yandan yangının bitişiğindeki eve de sıçraması üzerine takviye itfaiye aracı istedi. Bu arada yapılan anons ile yangını duyan köylüler 2 ayrı yerde yapılan düğün yerini terk ederek yaşlı adamın evine geldi.
Yangın söndürme çalışmalarında yoğun dumandan etkilenen itfaiye erlerine olay yerine gelen 2 ayrı 112 Sağlık görevlileri ambulans içerisinde ilk müdahaleyi yaparken, köylüler bu kez imece yöntemini burada da göstererek buldukları hortum ve itfaiyenin kullandığı yangın hortumlarını alarak her noktadan söndürme çalışmalarına katıldı. Yangında kül olan evde köylüler bir yandan evden de eşyaları çıkartarak kurtarmaya çalıştı.
Yangın yerine kısa süre sonra gelen jandarma ekipleri de güvenlik önlemleri alırken, köylülerin yardımı ive itfaiyenin yoğun çabası sonrası çıkan yangın yaklaşık 3 saat sonra söndürülerek kontrol altına alındı.

EVİ YANAN YAŞLI ADAM SAATLER SONRA ARAZİDEN DÖNDÜ
Bu arada bir yandan yangın söndürme çalışmaları devam ederken, diğer yandan evin içi ve depoluk alan didik didik arandı. Köylü ve itfaiye erleri yaşlı adama ulaşamazken jandarma da bölgede yaşlı adamı arama çalışmalarına başladı. Panik yaşayan köylüler yanarak kullanılmaz hale gelen evde kimsenin olmadığı öğrenince rahat bir nefes aldı. Bu arada yangın yerine gelen yaşlı adamın yakınları da baygınlık geçirdi. Diğer eve sıçrayan yangında zehirlenen ev sahibi 64 yaşındaki Halis Yumak adlı vatandaş ta 112 Sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Evi yanan yaşlı adam saatler sonra köy yerine dönerken, evinin yandığını görünce şok oldu. Yaşlı adamın evinden araziye gezmeye çıktığı öğrenildi.
Paniğe neden olan yangına toplamda 2 itfaiye aracı ve Orman İşletme Müdürlüğünden 1 adet yangın söndürme arazözü müdahale ettiği öğrenildi. Jandarma yangınla ilgili tahkikatı sürdürüyor.