Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) eğitim gören öğrenciler, ulaşım sorunu nedeniyle oturma eylemi yaptı. Öğrencilerle görüşen Belediye Başkanı Feyat Asya protesto edilmesine kızarak öğrencilerin yanından ayrılırken, akrabaları kalabalığa müdahale etti.

MŞÜ’de eğitim gören öğrenciler, yaklaşık 2 yıldır devam eden ulaşım sorununun çözümü için eylem yaptı. Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yapan öğrenciler, oturma eylemine geçtiler. Yetkililerle görüşme yapana kadar oturma eylemi yapan öğrencilerin yanına akrabalarıyla birlikte yaklaşık 3 saat sonra gelen Belediye Başkanı Feyat Asya, sorunun hukuksal olduğunu ve çözümün de hukuki yollardan olabileceğini söyledi. Sorunun çözümünün zor olduğunu ifade eden Asya’ya bazı öğrenciler tepki gösterdi. Bir öğrencinin ’sorunu çözemiyorsan istifa et’ sözü üzerine ortalık karıştı. Bu arada Başkan Asya’nın yanında bulunan akrabaları da, bu öğrenciye saldırmaya kalktı.

Gerginliğin sona erdirilmesi üzerine 4 temsilciyle makamında görüşeceğini belirten Asya, alanda bekleyen öğrencilerin slogan atmaya devam etmesi üzerine, görüşmeyi de iptal etti. Bu arada Başkan Asya ile görüşmek isteyen öğrenci temsilcilerine başkanın akrabaları tekrar müdahale etti.

Yaklaşık 4 saat süren eylemin ardından olaysız bir şekilde dağılan öğrenciler, sorun çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler.