Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında batan ve 24 mülteciyle birlikte hayatını kaybeden teknenin kaptanı son yolculuğuna uğurlandı. Kaptanın kardeşi, ağabeyinin taksici olduğunu ve olayla bir ilgisi olmadığını iddia etti.

Pazartesi günü Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında batan teknenin kaptanı evli ve iki çocuk babası Cem G. (42), Sultangazi’de bulunan cemevinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cem G.’nin annesi, eşi, kardeşi ve çok sayıda yakını katıldı. Cemevinde yapılan cenaze töreninin ardından cenazenin kaldırıldığı sırada Cem G.’nin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Cem G.’nin cenazesi Yayla Mezarlığı’na defnedildi.

“AĞABEYİM KAPTAN DEĞİL TAKSİCİ”

25 mültecinin öldüğü teknenin kaptanı Cem G.’nin kardeşi Güney G., ağabeyinin kaptan değil taksici olduğunu iddia etti. Ağabeyinin kesinlikle kaptanlık yapmadığını söyleyen Güney G., “Ağabeyim taksicidir. Bunu çevremizdeki herkes biliyor. Kesinlikle kaptanlık yapmadı. Öyle bir şey söz konusu değil. Kaptanlık yapmaya ihtiyacı da yok. Denize olan ilgisini biliyoruz. Biz ailecek denizi seviyoruz. Kerem’i tanırım. Ama sadece ağabeyimin arkadaşı olduğu için tanırım. Ağabeyim uzun yola giderken araç kiralıyordu, bu şekilde tanışmışlardır diye düşünüyorum” dedi.

Ağabeyine evden çıktıktan sonra ulaşamadıklarını söyleyen Güney G., “Ağabeyim evden çıktıktan sonra yengem aradı, ama ulaşamadı. Ağabeyimin evinde kalan diğer telefondan Kerem’in telefonunu aradık. Onunda telefonu kapalıydı. İkisinin de telefonu kapalıydı. Ağabeyim çıkarken sadece Kerem’in geldiğini, onunla birlikte gideceğin fakat nereye gideceğini söylemedi yengeme. Ben ağabeyimin tekneyle gezdiğini ve kullandığını hiç görmedim. Keremle teknede çekilmiş fotoğrafları var ama bu Kerem’in teknesiydi ve tekne demirliyken çekilmişti o fotoğraflar. Kullandığını hiç görmedim. Olayla ilgili bilgim yok. İşin Kerem ile bağlantısı var ise olayı da kerem biliyordur. Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz. Bunun mutlaka vardır bir açıklaması. Ağabeyim 42 yaşındaydı 2 çocuğu var” diye konuştu.