Acıgöl-Nevşehir karayolunda öğretmenleri taşıyan servis minibüsüyle yolcu otobüsünün çarpıştığı kazaya neden olduğu belirtilen TIR şoförü ile kazaya karışan yolcu otobüsünün şoförü tutuklandı.

Nevşehir’de önceki gün sabah meydana gelen ve 3 kişinin ölümü 19 kişinin de yaralandığı kazaya neden olduğu ileri sürülen ve olaydan sonra Niğde’de de jandarma ekipleri tarafından yakalanan 27 AZT 13 plakalı TIR sürücüsü Orhan A. ile öğretmenlerin bulunduğu servis minibüsüne çarpan 50 ER 203 plakalı yolcu otobüsünün şoförü Lütfi U. savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki ilk ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen sürücüler burada tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Acıgöl-Nevşehir karayolunda Aksaray istikametinden gelen Lütfi U.’nun (37) kullandığı 50 ER 203 plakalı yolcu otobüsü, iddialara göre Orhan A. yönetimindeki 27 AZT 13 plakalı TIR’ın petrol istasyonundan kontrolsüz bir şekilde yola çıkması sonucu karşı şeride geçerek Nevşehir’den Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmenleri taşıyan Mustafa Şahin’in kullandığı 50 LE 354 plakalı servis minibüsüyle çarpıştı. Kazada servis şoförü Mustafa Şahin ile birlikte serviste bulunan öğretmenler Halime Eryılmaz ve Melek Gürtemel hayatını kaybetmiş, çoğu öğretmen toplam 19 kişi ise yaralanmıştı.