Bursa’nın İnegöl ilçesindeki bir amatör kulüpte oynayan Nijeryalı futbolcu ile baldızının mutfak gereçleri üreten bir firmayı 90 bin dolar dolandırdığı iddia edildi.

İddiya göre, Nijeryalı futbolcu C.O. (21) ile Türk olan baldızı B.K. (44), Kahramanmaraş’ta mutfak araç ve gereçleri satan bir firmaya mail attı. Söz konusu firmanın internet üzerinden devamlı alışveriş yaptığı Mısırlı firmanın mailini kullanan futbolcu ve baldızı, yetkilileri gafil avladı. Firmanın yetkilileri, iki şüphelinin verdiği banka hesabına 90 bin dolar yatırdı. Banka görevlilerinin şüphelenip polise haber vermesiyle Nijeryalı futbolcu ve baldızının foyası ortaya çıktı.

İki şahsı takibe alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, B.K.’yi bankadan para çekerken suçüstü yakaladı. Nijeryalı genç futbolcu ise, merkez Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi’nde kaçmaya hazırlanırken gözaltına alındı. C.O’nun 5 senedir İnegöl’deki amatör kulüpte futbol oynadığı öğrenildi. 2 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.