Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mardin’in Nusaybin ve Savur ilçeleri ile Şırnak’ın Uludere ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonlarda çok sayıda mühimmat, patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini bildirdi.

TSK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde terörle mücadele operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor. TSK’dan Mardin ve Şırnak’ta icra edilen operasyonlara ilişkin yapılan açıklamada, çok sayıda mühimmat, patlayıcı ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği belirtildi. Mardin’in Nusaybin ilçesinde icra edilen operasyonda 4 ayrı sığınak içerisinde 2 RPG-7 roketatar, 4 roketatar mühimmatı, 3 el bombası, 25 kilogram amonyum nitrat, 100 gram C4 patlayıcı, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 14 tüp, bir büyük telsiz, 50 metre kablo, bir GPS ve daha önce etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu bir teröriste ait kimlik kartı ile yaşam malzemesinin ele geçirildiği açıklandı. Savur ilçesinde icra edilen temas aramasında ise tespit edilen sığınak içerisinde bir av tüfeği ve muhtelif yaşam malzemesinin ele geçirildiği belirtildi.

Ayrıca, Şırnak’ın Uludere ilçesinde icra edilen operasyonda 4 adet havan mühimmatının tespit edilerek yerinde imha edildiği kaydedildi.