Bursa’da açılışa gelmeyen valiyi protesto etmek için kartal kostümü giyip Tophane surlarının üzerine çıkan tiyatrocu, bu kez de "ayı" olup, zehirli mantara karşı köylüleri uyardı. Ayı kostümü ile ormana dalan tiyatrocu, korkan çocuklar sebebiyle zor anlar yaşadı.

Geçen ay valiye kızınca şehir merkezindeki tophane surlarına 5 bin liraya diktirdiği kartal kostümü ile çıkan 51 yaşındaki tiyatrocu Bahtiyar Keskin bu kez de zehirli mantar uyarısı yaptı. İlginç sanatçı, sezonu açıldığı için artan mantar zehirlenmelerine dikkat çekebilmek için yine kendine has tarzını konuşturdu. Bu kez de ayı kostümü diktiren Keskin, ormana gidip mantar toplayan vatandaşları uyardı.

Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi’nde mantar toplayan köylüleri uyarmak için ayı kostümünü giyip köyün üzerindeki ormanlık alana giden Bahtiyar Keskin, aniden önüne çıktığı çocukların ödünü kopardı. Mantar toplarken önlerine çıkan ayının şokunu yaşayan köylü çocuklar, imdat çığlıklarıyla ormanı inletti. Ancak bir süre sonra olayın mizansen olduğu fark eden çocukların intikamı acı oldu. Çocuklar, aynı köyde koruculuk yapan S.K.’yı arayarak yardım istedi. Pompalı av tüfeğiyle çocukların yardımına koşan S.K. tüfeği tiyatrocu ayıya doğrultup uzun süre kovaladı. Ne olduğunu şaşıran Bahtiyar Keskin önce basın mensuplarından yardım istedi. Daha sonra ayı başlığını çıkartarak olayın şaka olduğunu anlatmaya çalıştı.

“MANTER ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BÖYLE YAPTIM”

Son bir yıldır Bursa’da 30 dan fazla kişinin mantar zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiğini anlatan Keskin, vatandaşları mantar toplarken dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Çocuklar ise ilginç uyarının başta kendilerini korkutsa da çok eğlendirdiğini söyledi.