Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde, sahilde odun toplamak isterken sulara kapılarak gözden kaybolan Pakize Yılmaz’ı arama çalışmaları devam ediyor.

Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’ndan 5’i dalgıç 8 kişilik ekip ile Kastamonu Valiliği AFAD ekibinden 5 kişi arama çalışmalarına katılmak üzere İnebolu’ya geldi. İnebolu Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın destek verdiği çalışmalarda sabahın ilk ışıklarında fırtınanın etkisini kaybetmesiyle arama başlatıldı. Kastamonu Valiliği AFAD ekipleri İnebolu sahil kıyılarını didik didik aradı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir zodyak bot deniz yüzeyini taradı. Öğle saatlerinde ikinci bir zodyak bot takviye olarak denize çıkarıldı.

Olayın gerçekleştiği Boyran Köprüsü altında kaybolan Pakize Yılmaz’ın üzerindeki bazı kıyafetlerinin sahile vurduğu belirlendi. Ardından çalışmalar bu alanda yoğunlaştı. İki sahil güvenlik dalgıcı bu alanda inceleme yaptı. Ancak deniz suyunun çamurlu ve odun parçacıklarıyla kaplı olması ve dalgaların yüksekliği dalgıçların verimli çalışmasını engelledi. Pakize Yılmaz’ı bulma çalışmaları devam ediyor.