Mersin’de trafikte yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada bir araç sürücüsünün servis aracına silahla ateş açması sonucu bir öğrenci yaralandı.

Olay, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Yenişehir Kaymakamlığı önünde meydana geldi. İddiaya göre, Çankaya Ortaokulu öğrencileri taşıyan 33 S 0026 plakalı servis aracının sürücüsü Taner D. (27), şehir merkezinden Erdemli istikametine seyir halinde iken, aynı istikamete giden bir başka araç sürücüsü Ferit El E. (35) ile yol verme meselesi yüzünden tartıştı. Tartışmanın ardından çıkan kavgada taraflardan Ferit El E., başından darp edilerek yaralanırken, servis aracı sürücüsü Taner D. ise aracına binerek yoluna devam etti. Servis aracının peşine düşen Ferit El E., içerisinde yaklaşık 20 öğrencinin bulunduğu minibüse tabanca ile 2 el ateş açarak kaçtı.

Saldırıda servis aracında bulunan öğrencilerden İlayda G. (11), bacağına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralı öğrenci çağrılan ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi alınırken, minibüsteki diğer öğrenciler arasında büyük panik yaşandı. Çığlık çığlığa kalan öğrenciler, polis otosu ile olay yerinden uzaklaştırıldı.

Başından darp edilerek yaralanan zanlı Ferit El E. ise tedavi için geldiği hastanede gözaltına alındı. Zanlı, MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.