Beşiktaş’ta bir okulun 57 öğrencisini geziye götüren otobüs frenleri patlayarak kaldırıma çıktı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, faciaya ramak kalan o anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kaza dün saat 12.00 sıralarında Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Beykoz Hacı Numan Ortaokulu’nda çalışan 2 sınıf öğretmeni, 57 öğrencisini Sultanahmet Camisini gezdirmek amacıyla otobüs kiralamaya karar verdi. Öğrencilerden kişi başı 25 lira alarak toplamda 300 liraya toplayan öğretmenler, korsan taşımacılık yaptığı iddia edilen Ali Selvi Uzunçayır (49) ile anlaştı.

“KALDIRIMA ÇIKAN OTOBÜS AĞACA ÇARPARAK DURABİLDİ”

Sabah saatlerinde öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte okulları önünde otobüse binerek Sultanahmet Cami’ne doğru yola koyuldu. Her şey olağan seyrinde devam ederken Ali Selvi Uzunçayır idaresindeki 34 HF 6153 plakalı otobüsün, Beşiktaş istikametine doğru gittiği sırada Barbaros Bulvarı’nda birden frenleri patladı. Frenlerin patladığını fark eden şoför Uzunçayır, ilk olarak imdat freninin çekerek otobüsü durdurmaya çalıştı. Ancak otobüsü durdurmayı başaramayan şoför, otobüsün devrilmesini önlemek için direksiyonu kaldırıma doğru kırdı. Yokuş aşağıya doğru giden otobüs, önce 34 ES 1763 plakalı bir kamyonete çarptı. Ardından kaldırıma çıkan otobüs, bir ağaca çarptıktan sonra durabildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bulvarın bir şeridini kapatarak trafiği tek şeritten verdi. Otobüsün çekilmesi içinde olay yerine İBB’e ait bir kurtarıcı aracı çağrıldı. Kaza sonucu şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, kaza sonrası büyük şok ve panik yaşayan öğrencilerden bazıları ağlamaya başladı. Öğretmenleri tarafından otobüsten indirilen öğrenciler, sakinleştirilmek üzere bir pastaneye götürüldü. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Bir süre sonra olay yerine gelen kurtarıcı aracı çalışmalara başladı. Otobüsün her 2 tarafındaki lastiklerinde bağlantı kuran çalışanlar, vinç yardımıyla otobüsü kaldırımdan aşağıya indirdi. İndirme işlemi bittikten sonra ise demir çubuk yardımıyla otobüs, kurtarıcı aracına bağlanarak olay yerinden götürüldü.

“ÇOCUKLAR BAŞKA BİR OTOBÜSLE GÖNDERİLDİ”

Yaklaşık bir buçuk saat boyunca pastanede tutulan öğrenciler, yeni bir otobüs geldikten sonra pastaneden çıkarıldı. Pastaneden çıkarılan öğrencilerden bazılarının morallerinin yerinde olduğu görülürken bazılarının da olayı atlatamadıkları görüldü. 57 öğrenci yeni gelen otobüse bindirilerek olay yerinden gönderildi.

Kazayı anlatan şoför Ali Selvi Uzunçayır, “Arabada öğrenciler vardı. Tam rampadan aşağıya iniyordum, yukarıdaki ışıklarda frenler patladı. İmdat freninin çektim ama araç durmadı. Yapacak bir şey olmadığından dolayı kaldırıma sürttüm. Öğrenciler pastanede ama onları almaya başka bir araç geldi. Yaralı yok zaten çok yavaş bir şekilde buraya sürterek geldim. Önümde bir kamyonet vardı ona biraz vurdum hasar oluştu” dedi.

“ARKADAŞIMIN KAFASINA CAM GELİYORDU SON ANDA KURTULDU”

Otobüsteki öğrencilerden Furkan Akboğa ise, “Aracın frenleri boşaldı. Fren boşaldıktan sonra biraz ağaca sürttük. Sonra da cam kırıldı. Bize pek bir şey olmadı ama bir arkadaşımın kafasına cam geliyordu. Son anda kurtuldu. Ağlayanlar oldu ama kurtulduk. Hepimizden 25 lira aldılar. Çok korktuk” diye konuştu.

Güvenlik kameralarına an be an yansıyan görüntülerde, trafik olağan seyrinde ilerlerken, o esnada bir vatandaş kaldırımda oturuyor. Vatandaş kaldırımdan kalktıktan 3 saniye sonra otobüs önce vatandaşın oturduğu yere çarpıyor. Ardından otobüs çarpmanın etkisiyle kaldırıma çıkarak ağaca çarpıyor. 3 saniye önce kaldırımdan kalkan vatandaş bir anda sıçrayarak arkasını dönüyor.

Öte yandan şoför Uzunçayır’a korsan taşımacılık yaptığı gerekçesiyle trafik polisleri tarafından 2 bin 181 lira para cezası kesilerek, 60 gün trafikten men cezası verildi. Otobüsün muayenesinin yapılmaması nedeniyle daha önceden 3 kez ceza kesilen şoför ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.