Kastamonu’da, rehber öğretmen ile öğrencisinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle otomobil sürücüsü tutuklandı.

Kastamonu’nun Sunta Köprülüğü kavşağında, okul servisinden indikten sonra öğrencisini evine bırakmak üzere karşıya geçirmek isteyen rehber öğretmen Mühibe Çağlar (35) ile öğrencisi Ecrin Duru Çerkeşli (6)’ye, Kenan A. (30) idaresindeki 69 AN 374 plakalı otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan rehber öğretmen Çağlar ile öğrencisi Çerkeşli, kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu’nun ablası olan Mühibe Çağlar’ın cenazesi, Mehmet Akif Ersoy Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Gümüşlüce aile kabristanlığında defnedildi. Müge, Merve ve Kemal Samet adında üç çocuk annesi Çağlar’ın cenaze namazında, oğlu Kemal Samet ile eşi Sami Çağlar güçlükle ayakta durabildi.

Öte yandan öğretmeni ile karşıya geçmek isterken kazada hayatını kaybeden 6 yaşındaki Ecrin Duru Çerkeşli’nin cenaze namazı Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli camisinde kılındı. Çerkeşli, Ahmet Dede Mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedildi.

Öte yandan, yaşanan kaza sonrası gözaltına alınan otomobil sürücüsü Erzincanlı Kenan A., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.