Samsun’da yaklaşık 9 yıl önce 2 kişinin aynı yerde öldürülmesiyle ilgili olaydan 7 yıl sonra 2 yıl önce yakalanarak tutuklanan sanıklara ceza yağdı. Mahkeme heyeti cinayeti işleyen sanığı suçunu itiraf edip diğer sanıkların da yakalanmasını sağladığı için öldürmekten 16 yıl hapis, cinayeti azmettirenlere ise müebbet hapis cezası verdi.

Samsun’un İlkadım ilçesi Pazar Mahallesi Samsun Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan bir büfede 10 Eylül 2005 tarihinde silahlı saldırıya uğrayan A. Fettah Sağlamer (44) ile büfe sahibi Uğur Koçoğlu hayatını kaybetmişti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, olaydan 7 yıl sonra cinayetin faillerini yakaladı. 2012 Mart ayında yakalanarak tutuklanan Ekrem B., Recep S., Adem K., Yavuz Sultan S.F. ve Şaban S. ile tutuksuz bulunan Recep A.G. ve Hadi G.’nin yargılanmalarına devam edildi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın son duruşmasında sanıklar kendilerini savurdular. Cinayeti işleyen Yavuz Sultan S.F., "Olaydan dolayı çok pişmanım. Keşke hayatı geri alsak" dedi.

Adem K., "Yavuz Sultan S.F. bana suç attı. Takdir mahkemenindir" diye konuştu.

Ekrem B., mahkemenin vereceği karara saygılı olduğunu ifade ederken, Şaban S.ise suçsuz olduğunu ileri sürdü. Recep S. duruşmaya katılmadı ve avukatı savunma yaptı. Tutuksuz yargılanan Recep A.G. ve Hadi G. ise beraatlerini istediler.

Mahkeme heyeti cinayeti işleyen Yavuz Sultan S.F.’yi önce iki kişiyi öldürmek suçundan her birinden müebbet hapis cezasına çarptırdı ancak suçunu itiraf edip diğer sanıkları yakalattığı için cezasından indirip yaparak her bir öldürme için 16 yıl 8’er ay ve silah suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Adem K., Fettah Sağlamer’i öldürmekten müebbet hapis, Uğur Koçoğlu’nu öldürmekten 18 yıl 8 ay, silahtan ise 1 yıl 8 ay ceza aldı. Ekrem B. ve Şaban S. ise Fettah Sağlamer’i öldürmeyi azmettirmek suçundan müebbet hapis cezası alırken, Uğur Koçoğlu’nu öldürmeyi azmettirmek suçundan ise beraat ettiler. Şaban S. ayrıca silah suçundan da 1 yıl 3 ay ceza aldı. Tutuklu sanık Recep S. ile tutuksuz bulunan Recep Ali G. ve Hadi G. de beraat ettiler.