Erzurum’un Oltu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerinden kaçan sürücü, jandarma ekiplerinin başarılı takibiyle Olur ilçesinde yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Oltu ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi’nde meydana gelen kazada; A.D. yönetimindeki 25 SA 173 plakalı kamyonet, H.Y. yönetimindeki plakası bulunmayan motosiklete çarptıktan sonra olay yerinden kaçtı. Trafik kazası ihbarını alarak bölgeye gelen jandarma ekipleri, motosiklet sürücüsünün kaza yerinde hayatını kaybettiğini, motosiklette yolcu olarak bulunan R.Ş.’nin yaralandığını, çarpan aracın ise bölgeden kaçtığını belirledi. Yaralı R.Ş. olay yerine gelen 112 sağlık görevlilerince Oltu Devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaçan aracın yakalanması için çevre ilçelerdeki jandarma birlikleri ile bağlantı kuran Oltu Jandarma ekipleri, bütün yollarda yol kapama çalışması yapılmasını istedi. Başarılı bir takip sonrası şüpheli kamyonet Olur ilçesine bağlı Çataksu köyünde terk edilmiş olarak bulundu. Kamyonet sürücüsü A.D. ile telefon bağlantısı kuran jandarma ekipleri, sürücüyü gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.