Adana’da 26 günde yaşanan cinayet, intihar, boğulma ve trafik kazalarında 37 kişi hayatını kaybetti.

Adana’da 1 Ekim’den bu yana yaşanan olaylarda 37 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. İlk olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Yenibey Mahallesi’nde meydana geldi. Yakınlarının darp edilmesine kızan Serez ailesi Atasever ailesinin evini bastı. Çıkan çatışmada Abdullah Atasever hayatını kaybederken, eşi Hanife Atasever de gözüne mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralandıktan hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan Hilmi Serez tutuklandı. Bu olaydan 1 gün sonra ise merkez Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi Çukurova Caddesi’nde çocukların torpil atma kavgasına aileler de karışınca 23 kişi yaralandı. Yaralanan şahıslar hastaneye kaldırılırken durumu ağır olun bir kişi hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına alarak adliyeye sevk etti.

"KOZAN’DA İKİ AYRI OLAYDA 4 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Adana merkezde bu olaylar yaşanırken Kozan ilçesinde portakal bahçesinin içinde iki ayrı evde birer ceset bulundu. Şahıslardan birinin tüfekle vurulduğu, diğer kişinin ise zehir içerek öldüğü tespit edildi. Yapılan çalışmada zehirlenen kişinin Serkan Tilki olduğu av tüfeğiyle öldürülen kişinin ise Volkan Bozkurt olduğu belirlendi. Polis yaptığı araştırmada Bozkurt’un Tilki tarafından öldürüldüğü daha sonra da intihar ettiği üzerinde duruyor. Aradan çok zaman geçmeden yine Kozan ilçesinde uzman çavuş Süleyman Ş. 15 gün önce evlenen kız kardeşi Eda Şahin ile sevgilisi olduğu ileri sürülen Yusuf Yaşar’ı beylik tabancasıyla vurarak öldürdü. Uzman çavuş olaydan sonra polise gidip teslim oldu.

SİYASİ CİNAYETLER İŞLENDİ

Bu arada Kobani’yi bahane edip sokakları savaş alanına çeviren korsan gösteriler başladı. Bu gösterilerin birinde merkez Yüreğir ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi’nde evine gelen oğlunu uğurlayan Ahmet Albay’a o sırada yoldan geçen ve yüzleri kapalı olan göstericilerden biri "Sen IŞİD’ci misin?" diye bağırıp ateş açtı. Ateş sonucu baba Albay hayatını kaybederken oğlu yaralandı. Polis şimdi bu zanlıları bulmaya çalışıyor. Kurban Bayramı’nın son günü ise bayram ziyaretine geldikten sora ailesi ile evine dönmek için akşam yola çıkan Yusuf Gülderen’in eşine yaptığı hareketi yoldan otomobil ile geçen bir grup yanlış anlayınca çıkan tartışmada Gülderen tüfekle vurularak öldürüldü. Daha sonra ise Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat ve Gündem gazetelerinin dağıtıcısı Kadri Buldu, 1 kişinin silahlı saldırısı sonucu kafasına aldığı 5 kurşunla hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra Arap plakalı otomobilden açılan ateş sonucu Yusuf Güldüren isimli bir kişi öldürüldü.

AVUKAT VE EŞİ VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ

23 Ekim 2014 günü 155’e gelen "evde iki kişi öldürülmüş beni de öldürebilirler" telefonu ise avukat Yüksel Pişkin (50) ve eşi Nilay Pişkin’in (48) 58 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olduğunu ortaya çıkardı. Olayla ilgili çiftin küçük oğlu Ali İhsan Pişkin (31) gözaltına alınıp tutuklandı ancak Pişkin mahkemede, "Delil yok, tanık yok, şahit yok, beni tutuklayamazsınız, bırakın beni annemin babamın mezırına gideyim diye bağırdı" ancak tutuklanmaktan kurtulamadı. Polis bu olayla ilgili hala kanlı bıçağı arıyor.

UYUŞTURUCU BABAYI KATİL YAPTI

Başka bir olayda ise işsiz gezen, kumar ve uyuşturucu bağımlısı olan Gökhan Küçük’ü (31) babası Mustafa Küçük (54) öldürdü. Küçük cinayet günü eve gelerek babasından kumar oynamak ve uyuşturucu almak için para istedi. Ancak baba vermeyince kavga çıktı. Annesini ve diğer kardeşlerini Küçük darp edince baba tüfeği çekip oğlunu vurarak öldürdü. Baba ifadesinde oğlunun uyuşturucu ve kumar bağımlısı olduğunu ona bugüne kadar bir ev parası verdiğini ancak kendisini bir türlü düzeltmediğini bu yüzden öldürdüğünü söyledi.

BASİT NEDENLERLE CİNAYET

Yaşanan bu cinayet olaylarının dışında arkadaşları arasında yan bakma meselesi, dikkatsizlik, tedbirsizlik gibi olaylar nedeniyle de 4 kişi hayatını kaybetti. Kimi arkadaşı yeni aldığı pompalı tüfeği denemeye giderken, kimi Kurban Bayramı gezmesinden dönerken trafik canavarı kurbanı kimi ise uyuşturucu satışı nedeniyle arkadaş arasında çıkan kavgada hayatını kaybetti.

İNTİHAR, DÜŞME, BOĞULMA, UYUŞTURCU VE TRAFİK KAZASINA 20 KURBAN

26 günde 17 kişi cinayete kurban giderken 20 kişi de intihar, düşme, boğulma, uyuşturucu ve trafik kazası kurbanı aldı. Kimi altın vuruş yaparak bir cami tuvaletide yıllardır yaşadığı uyuşturucu işkencesini son verirken, kimi yalnızlıktan dolayı eşine ve çocuklarına not bırakıp kendini astı. Kimi de kendini göle atıp intihar etti. Bir kadın ise gölde ölü bulundu. Bir yaşlı adam ile kadın ise çıktığı balkondan düşerek hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi de 26 günde trafik canavarı kurbanı oldu.

Yaşanan olaylarda ölen 37 kişinin 10’u ise kadın. Bu kadınlardan 4’ü intihar ederken, 2’si cinayete kurban gitti. Kadınlardan 1’i gölde ölü bulunurken 1’i trafik kazası, 2’si ise düşerek hayatını kaybetti.