Balıkesir’de, köylerinin bulunduğu kavşakta yakınlarını kaybeden Paşaköy sakinleri, Balıkesir-Bigadiç kara yolunu trafiğe kapattı.

10 kişinin hayatını kaybettiği kavşakta tedbir alınmasını isteyen köylüler, ana yolu trafiğe kapattı. Hayatını kaybeden 10 kişiden 7’sinin kendi köylerinden olduğunu kaydeden Paşaköy sakinleri, aralarında eski Balıkesir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün de olduğu resmi kurumlara defalarca dilekçe verdiklerini, ancak halen ölüm kavşağına bir çözüm bulunmadığını söyledi.

Yaklaşık 150 kişilik grup Balıkesir-Bigadiç yolunu bir süreliğine trafiğe kapadı. Bir köylünün, "Bu yol yapıldığından bu yana 10 kişi hayatını kaybetti. Eğer 20 kişinin ölmesi bekleniyorsa, 10 kişi daha öldürelim, 20’ye tamamlayalım" dedi.

Geçen hafta annesini kavşaktaki trafik kazasında kaybeden Yusuf Çolak ise, annesine karşıdan karşıya geçmek isterken araba çarptığını söyledi. Çolak, "Bizim tek istediğimiz kavşak ya da alt geçit. Annem 10 gün önce burada vefat etti. Annemin ölümünden 20 gün önce de bir kaza oldu. Adam 2 metre önüme düştü. Anneme ilk önce araba çarpmış, sonra başka bir araba da sürüklemiş. O kadar cenaze gördüm, hiç öylesini görmedim. Tek tek, parça parça elimle topladım. Dayanılacak gibi değildi" dedi.

Babasını kavşaktaki kazada kaybettiğini söyleyen bir başka köylü ise, "Babam motoru ile yola çıkarken alt geçit ya da ışık olmadığından dolayı ters istikametten gelen araba ile çarpıştı. Burada can verdi. Ben geldiğimde ölü olarak buldum" dedi.

SESLERİNİ DUYAN OLMAZSA TRAKTÖRLERLE YOLU KAPATACAKLAR

Köy Muhtarı Mustafa İkiz ise,, "Köyümüzden kimse sabahları tarlasına geçemiyor, işine gücüne gidemiyor. Mutlaka buraya alt geçit istiyoruz. Defalarca dilekçe yazmamıza rağmen gelip bir iki defa baktılar. Döner kavşak yapalım, alt geçidin zamanı geçti diyerek gittiler. Ne alt geçit oldu, ne döner kavşak. 10 kişi öldü. Daha ne kadar can yansın. Herkes ölünce mi yapacaklar? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?" diye sitem etti.

Köylülerin yolu trafiğe kapatması üzerine sürücüler ne olduğunu anlamaya çalıştı. Köylülerin kavşak ve alt geçit istediğini anlayan bazı sürücüle, yol kapatan köylülere destek verdi. Köylüler daha sonra yolu trafiğe açtı. Paşaköy sakinleri, hukuka ve kanunlara saygılı olduklarını, ancak seslerini duyuramamaları halinde biçerdöver ve traktörlerle yolu trafiğe uzun süre kapatacaklarını söyledi.