Suriye’deki savaştan kaçarak, yerleştiği Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 8 çocuğundan 5’ini kömür kovasına kurban veren Suriyeli anne Meliha Almahawi hayatta kalan 3 çocuğu için şükretti.

Korkuteli ilçesi Aşağıpazar Mahallesi’nde müstakil evde meydana gelen olayda Suriyeli Mehmet-Meliha Almahawi çiftinin 8 çocuğundan 5’i odalarına götürdükleri kömür tenekesinden sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle yaşamlarını yitirmişti. Çocuklarının cenazelerini Antalya Adli Tıp Kurumu Morg’una gönderen acılı baba, daha sonra eve geldi.

AİLE EŞYALARINI TOPLADI

Suriyeli Almahawi evdeki tüm eşyaları toplarken acılı anne Meliha Almahawi’nın feryatları yürekleri dağladı. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan anne hayatta kalan çocukları için şükretti. Adnan Almahawi(3) ve Sabriye Almahawi’nin(5) geceyi anne ve babasının kucağında geçirdikleri öğrenilirken, hayatta kalan 17 yaşındaki Abdullah Almahawi’nin de akrabalarının yanında uyduğu belirtildi.

Suriyeli ailenin 3 ile 5 yaşlarındaki çocukları ellerine aldıkları keki yerken, hiçbir şeyden habersiz oynamaya devam ettiler. Acı haberi alan ailenin yakınları da eve akın etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YARDIM ELİ

Aileye yardım elini ise Antalya Büyükşehir Belediyesi uzattı. Eşyalarını toplayan aile Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde Antalya’ya hareket etti. Almahawi ailesinin çocuklarının cenazelerini havayolu ile Mardin’e götüreceği belirtildi. Suriyeli ailenin tüm masraflarının Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı kaydedildi. Cenazelerini Suriye’de defnedecek ailenin, istemeleri halinde yeniden Korkuteli’ye dönebilecekleri öğrenildi.