Batman’da, iki ayağını asansör boşluğuna kaptıran bir şahıs ölümden döndü. Sağ ayağı parçalanan, sol ayağında ezilme oluşan 65 yaşındaki Fahri Karataş, komşularının yardımıyla asansörden kurtarıldı. Hastanede tedavi altına alınan şahsın ayakları kesilmekten kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, talihsiz kaza Kültür Mahallesinde 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Akşam saat 20:30 sıralarında kızıyla birlikte misafirlikten dönen Fahri Karataş, ikinci kattaki evine çıkmak için yukarı katta bulunan asansörü çağırdı. Zemin kata inen asansöre önce kızını bindiren Karataş, kendisi asansöre binmek üzereyken yukarı katlardan birinden asansör düğmesine basılınca kapısı açık asansör hareket etti. Dengesini kaybeden Karataş’ın iki ayağı asansörle duvar arasında sıkıştı. Komşularının yardımıyla ikinci katta durdurulan asansörden çıkarılan Karataş, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağ ayağında parçalanma, sol ayağında ezilme ve kırık oluşan Karataş, ameliyata alındı. İki ayağı kesilmekten kurtarılan Karataş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada olayın bir anda meydana geldiğini belirterek, “Beni Allah kurtardı. Allaha şükürler olsun, şimdi iyiyim” dedi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan Karataş, kızıyla misafirlikten döndüklerini ve binanın ikinci katında bulunan evine çıkmak için asansör düğmesine bastıklarını ifade ederek, yaşananları şöyle anlattı: “ Asansör zemin kata gelince önce kızım bindi. Bende binmek üzereyken üst kattan düğmeye basılınca kapısı açık asansör hareket etti. O sırada dengemi kaybettim ve ayaklarım asansör boşluğu ile duvar arasında sıkıştı. Çığlıklarımı duyan komşular asansörü ikinci katta durdurabildi. Sağ ayağım parçalanırken sol ayağımda kırık ve ezilme var. Ameliyata alındım. Çok şükür iyiyim. Beni Allah kurtardı.”

Karataş, kapısı açık asansörün hareket etmesi sonucu oluşan kazanın tekrar vuku bulmaması için asansör bakımlarının yapılmasını istedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kazanın meydana geldiği asansör bakıma alındı.