Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Önleyici Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaptıkları çalışmalarda suçlulara göz açtırmadı.

Ekipler tarafından; “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçu şüphelisi 12 kişi şüpheli yakalanırken, 12,93 gram bonzai, 3 gram esrar ve 10 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ekipler tarafından müdahale edilen olaylarda ise, 2 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 19 adet fişek, 4 adet boş kovan, 4 adet kesici delici alet elde edildi.

Diğer yandan ekipler tarafından evden hırsızlık, çalıntı motor ve çalıntı bisiklet şüphelileri yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan bir haftalık süreçte ekipler tarafından çeşitli suçlardan 15 kişiye işlem yapıldı.

Son bir haftada 2 bin 185 kişi ile 514 aracın Genel Bilgi Taramasına (GBT) bakan ekipler, çeşitli suçlardan aranan 14 şüpheli ile 1 kayıp şahsı ve 4 bakaya kaçağını yakaladı.

Trafikte müdahale edilen olaylarda ise Önleyici Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 12 araca ve sürücüsüne trafik yönünden işlem uygularken,, 1 adet hacizli araca işlem yaptı.

Bir haftalık süreç içerisinde ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ise çeşitli suçlardan toplam 59 şüpheliye adli ve idari işlem uygulandı.