Eskişehir’de bir otel önünde bırakılan şüpheli çanta çevrede paniğe neden olurken, sahibi güvenlik kameraları tarafından tespit edildi.

Uluönder mahallesinde bulunan bir otelde konaklayan Muharrem Küçükçakır, sabah ayrıldığı sırada çantasını kaldırımda unuttu. Bir süre sonra kaldırımda sahipsiz bir çantanın olduğunu gören otel çalışanları durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak, vatandaşların çantaya yakın durmasını engelledi. Bu sırada otel içinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis memurları, çantanın sabah otelden ayrılan Muharrem Küçükçakır’a ait olduğunu tespit etti. Bunun üzerine otel yetkililer Küçükçakır’a ulaşarak çantasını unuttuğunu söyledi. Çantasını unuttuğunu otel yetkililerinin uyarması sonrasına öğrenen Küçükçakır, otele geri döndü. Polis ekipleri ise çantasının sahibini güvenlik kameralarından tespit edilmesi sonucunda, fünye ile patlatmadı. Otele yeniden dönen Küçükçakır’a kimlik kontrolü yapan polis ekipleri çantayı teslim etti.

Otelin uyarılması sonucunda çantasını unuttuğunu belirten Küçükçakır, “Burası devamlı kaldığım otel. Çıkarken aracımı devamlı oraya park ediyorum. Ayna tarafı kapalıydı. Aynayı açarken çantayı yere bıraktım. O esnada unutmuşum. Böyle olayın olacağını sanmıyordum. Otelden beni arayınca farkına vardım. İlk önce ’laptop bulundu’ tarzında arayınca ben de ‘çanta bana ait değil’ dedim. Sonra tekrar arayarak çantanın bana ait olduğunu söylediler. Baktığımda gerçekten de benim çantamın yanımda olmadığını gördüm. Ekiplerle konuşurken, çantayı patlatacaklarını söyledi. Çantanın içinde önemli eşyalarım yoktu. Günlük kıyafetlerim vardı” dedi.

Çantanın teslim edilmesinin ardından kapatılan yollar yeniden açıldı.