İzmir polisinin düzenlediği operasyonla piyasa değeri 50 bin TL olan toplam 657 adet kaçak oto yedek parçası ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekipleri, N.O. unvanlı firmanın yurt dışından getirdiği kullanılmış oto yedek parçalarını gümrüğe kullanılmamış olarak beyan ettiğini, bu firmanın ithalat işlemlerini G.O. unvanlı başka bir firma üzerinden yaptığını, ayrıca firmanın faaliyet gösterdiği 2 farklı adreste bu yedek parçaları depoladığı ve piyasaya sattığı bilgisine ulaştı.

Ekipler yaptıkları takiplerde G.O. unvanlı firmanın İzmir Gümrük Müdürlüğü’nden kullanılmamış olarak beyan edilen otomobil yedek parça ithalatı yapacağını tespit etmesine müteakip eşyalar üzerinde uzman bilirkişiler marifetiyle incelemeler yapıldı. İnceleme sonunda toplam 654 adet otomotiv yedek parçası cinsi eşyalar ilgili olarak yapılan bilirkişi incelemesinde tüm otomotiv yedek parçalarının, ambalajlarının bulunmaması, dış yüzeylerindeki kırık, yağlanma, paslanma, çizik, deformasyonlar ve eşyaların dişli ve bağlantı parçalarındaki aşınmalar sebebiyle bahse konu eşyaların kullanılmış olduğu tespit edildi. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin 50 bin TL olduğu belirtildi.

Ayrıca ekiplerce firmanın faaliyet gösterdiği iki ayrı iş yerine operasyon düzenlenirken, kullanılmış olarak ithal edildiği tespit edilen 1 adet dizel motor cinsi eşya ve 2 adet silindir kapağı olmak üzere 3 adet otomotiv parçası cinsi eşya ele geçiril. Bu eşyaların da aynı şekilde bilirkişi incelmesi neticesinde kullanılmış olduğu tespit edildi.

Yapılan operasyonda ilgili M.Ç., Y.Y., G.S. ve E.K. isimli şahıslar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.