Samsun’da gece yarısı park halindeki bir otomobile benzin dökerek ateşe verilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldılar.

Olay, İlkadım ilçesi Saitbey Mahallesi’nde geceleyin saat 03.00 sıralarında meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz bir kişi park halindeki Y.Ö.’ye ait otomobile benzin dökerek yaktı. Gece aracının yandığını fark eden Y.Ö., yangına müdahale ederek yangını söndürdü. Aracın yanında içinde benzin kokusu bulunan 5 litrelik su bidonu bulundu.

İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ildeki akaryakıt istasyonunda yaptığı güvenlik kamerası kaydı incelemesinde bidonla benzin alan 19 yaşındaki Y.D.’nin kimliğini tespit etti ve yakalayarak gözaltına aldı. Y.D. ifadesinde söz konusu benzini motorunun benzinini bittiğini söyleyen arkadaşı 22 yaşındaki Y.Ö. için aldığını ve oto kundaklamayla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Polis yaptığı araştırmada otomobili Y.Ö.’nin yaktığını tespit etti ve Y.Ö.’yü de yakalayarak gözaltına aldı.

Polisteki sorgulanması tamamlanan 2 genç bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildiler. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Y.Ö. ve Y.D., serbest bırakıldılar.