Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde otomobiline zarar verdikleri iddia edilen 1 kişiyi öldüren 1 kişinin ise yaralanmasına neden olan sanığın yargılanmasına devam edildi.

14 Şubat 2014 tarihinde Tepebaşı ilçesine bağlı Çalkara mahallesinde meydana gelen olayda? köyün kullanılmayan okulunun lojmanında ailesi ile birlikte yaşayan Veysel M., iddiaya göre Serkan D. ve Recep Güler tarafından evin önünde bulunan 26 EF 604 plakalı otomobiline zarar verildiğini fark edince av tüfeği ile şahıslara ateş açmış, yaralanan iki kişi, yaklaşık 700 metre yürüyerek köyün imamından yardım istemişti. Köyde bulunan bir vatandaş yaralı şahısları aracıyla hastaneye götürmek isterken, ihbar üzerine bölgeye gelen 112 Acil Servis ekipleri, Serkan Dilsiz’i Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevk etmiş, Recep Güler ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında ise Veysel M. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz sanık Veysel M.’nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tutuksuz sanık Veysel M. ile mağdur ve sanık yakınlarının yanı sıra avukatlar da hazır bulundu. Duruşmada mağdur avukatları olay yerinde keşif yapılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmada olay yerinde keşif yapılmasına kararlaştırdı. Heyet, keşif yapılması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.