Fatih Çatladıkapı Sosyal Tesisleri yakınında bulunan bir otoparkta, sürücü otomobiliyle denize düştü. Denize düşen otomobilde bulunan kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Fatih Kennedy Caddesi Sirkeci Sahil Yolu üzerinde bulunan bir otoparkta gerçekleşen olay iddialara göre şöyle gelişti. Gece saat 05.00 sıralarında sahil kenarında bulunan otoparkta bekleyen bir otomobil sürücüsü, görgü şahitlerinin iddiasına göre demir bariyerlere çarpmaya başladı. Birinci çarpmada bariyerleri kıramayan otomobil ikinci kez bariyerler çarptı. Çarpmanın etkisiyle bariyerler kırılırken otomobil denize düştü. Otoparkta bulunan diğer otomobil sürücüleri denize düşen otomobil sürücüsünü kurtarmak için denize atladı. Vatandaşların bütün uğraşlarına rağmen sürücü otomobil içerisinden çıkarılamazken, bir süre sonra otomobil deniz yüzeyinden kaybolarak battı. Denize atlayarak sürücüyü kurtarmaya çalışan vatandaş;” Burada duruyordu. Araba birden denize fırladı. Arabanın denize düştüğünü görünce denize atladık. Kurtarmaya çalıştık. Ancak kurtaramadık. Araç batmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Deniz polisi, su yüzeyinde çalışma yaparak otomobilin yerini tespit etmeye çalıştı. Denizde kaybolan sürücü ve otomobili arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.