İzmir’in Selçuk ilçesinde, otoparklardan elde edilen gelirlerin kayıtlara geçmediği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Selçuk Belediyesi’nde çalışan 7 şüpheliden 6’sı serbest bırakılırken, 1 kişi tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Tarihi Efes harabeleriyle ünlü Selçuk ilçesinde, müze ve ören yerlerinde bulunan otoparklardan elde edilen gelirlerin kayıtlara geçmediği iddiasıyla, başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Selçuk Belediyesi çalışanı 7 şüpheliden A.T., A.B., H.O., M.D. ve İ.D. serbest bırakılırken, şüphelilerden A.B tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

OPERASYON NASIL BAŞLAMIŞTI?

CHP’li eski Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür’ün 31 Mart 2014 tarihinde yapılan suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı. Olayı derinlemesine inceleyen savcılık, tarihi Efes harabeleri ile ünlü Selçuk ilçesinde, müze ve ören yerlerinde bulunan otoparklardan elde edilen gelirlerin kayıtlara geçmediği iddiasıyla Selçuk Belediyesi’nde çalışan 7 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Savcılığın kararı üzerine operasyon başlatan Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 7 çalışanı mesai sonrası gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şahıslarla birlikte, 2012 ve 2013 yıllarına ait otopark biletleri de dahil çok sayıda evraklarda adliyeye getirilmişti. Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen A.B’nin ise sorgusunun sürdüğü öğrenildi.