İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özbek asıllı Abdullah Buhari, dernek binası önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi, 74/3 Sokak üzerinde faaliyet gösteren ve Özbek vatandaşlar başta olmak üzere isteyen herkese din üzerine eğitim veren İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı Özbek asıllı Abdullah Buhari dernek önünde silahlı saldırıya uğradı. Dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda Buhari’nin derneğin önüne geldiği, bu sırada bir kişinin arkadan yaklaşarak silahla ateş ettiği öğrenildi.

Ensesine isabet eden kurşunla kanlar içerinde kalarak yere yığılan Özbek Hoca’ya il müdahaleyi çevredeki sağlık ocağının doktorları yaptı. Olay yerine gelen ambulansla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Buhari, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Abdullah Buhari’nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği’nde görevli Ubeydullah Tandoğan, “Hocamız Özbek asıllıydı. Bu arada hem Özbeklere, hem de mahallede isteyen herkese dini eğitim veriyordu. Bu Özbekistan’da bazı çevreleri rahatsız etti. Hocamız evden çıkıp derneğe geldiği sırada tam dernek önünde suikaste uğradı. Arkasından bir el ateş edilerek vuruldu. Fazla detaya girmek istemiyorum ama hocaya yönelik bir takım tehditler vardı. Dış güçlerden de Özbek tarafından ve Ruslar tarafından da tehditler vardı. Çünkü burası sadece Özbeklere değil, herkese eğitim veriyordu. Burada Kürtlerden, Türklerden, Orta Asya’dan, Kafkasya’dan, Çeçenistan’da gelip ders alanlarda vardı. Bu durum bazı çevreleri rahatsız etti. Ama Abdullah Hoca gitti diye bu yol son bulmaz” dedi.

Polisin olayla ilgili başlattığı geniş çaplı incelemesi sürüyor.