Bağcılar’da kepenklerini kırıp girdikleri telefoncudan 1,5 dakika içinde 40 bin liralık teknolojik eşya çalan hırsızlar, fark edildiklerini anlayınca bir aracı kurşun yağmuruna tutup kaçtı. Yaşanan bu anlar ise işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, Bağcılar’da bulunan bir telefoncuda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kapüşonlu 5 hırsız, gece geç saatlerde caddedeki kalabalığa aldırış etmeden bir telefon bayisinin kepeklerini kırıp tekme atarak içeri girdi. Hırsızlar, piyasa değeri yaklaşık 40 bin TL olan 16 cep telefonu,12 tablet bilgisayar, 3 dizüstü bilgisayar ve kasada bulunan 14 bin TL’yi alarak iş yerinden çıktı. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşların kendilerini fark ettiğini anlayan hırsızlar silah çekerek vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmak için bir aracı kurşunladı. Çok seri hareket eden hırsızların iş yerine girip teknolojik cihazlar ve paraları almaları sadece 1, 5 dakika sürdü.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Yaşanan olay ise işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, işyerinin hemen yanında bulunan taksi durağına aldırmadan kepenkleri kıran üç hırsız içeri giriyor. İçeride teşhir ürünü olarak bulunan telefon ve tablet bilgisayarları yerinden çıkarıyor. Daha sonra kasaya yönelen zanlılar buradan da 14 bin TL alıyor. Bu sırada iki şahıs da dışarı da gözcülük yapıyor. Hırsızlar ürünleri çalarken çevrede bulunan vatandaşlar hırsızları fark ediyor. Burumu fark eden hırsızlar vatandaşları uzaklaştırabilmek için silah çıkarıyor. Silahı vatandaşlara doğrultan hırsız, kaçarken bir aracı da kurşun yağmuruna tutuyor.