Kartal’da aşırı hız yaptığı iddia edilen otomobil, önce kaldırıma çıktı, ardından da aydınlatma direğine çarptı. Hızını alamayıp daha sonra da duvara çarpan otomobilde sıkışan sürücüyü vatandaşlar kazma ile kurtarmaya çalıştı.

Kaza, saat 12.00 sıralarında Kartal sahil yolunda meydana geldi. İddiaya göre, Emre Şakar yönetimindeki 34 GG 1888 plakalı araç, Kadıköy istikametine aşırı hız yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybetti. Hakimiyetini kaybeden otomobil, önce kaldırıma çıktı ardından da aydınlatma direğine çarptı. Hızını alamayan otomobil, duvara çarparak durabildi. Otomobilde sıkışan sürücü Şakar’ı kazayı gören vatandaşlar demir çubuklarla ve kazma ile araçtan çıkarmaya çalıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kazmalar ile araca müdahale eden vatandaşları yaralıyı sarsmamaları konusunda uyardı. Vatandaşların çabası boş çıkınca olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçta sıkışan vatandaşı sıkıştığı yerden çıkartarak ambulansa koydu. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı hastaneye kaldırıldı.

Kazayı gören bir vatandaş, “Araç önümde gidiyordu. Bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti ve savruldu. Kaldırıma çıkıp duvara çarptı. Biz indik ama araçtan çıkartamadık. Polisi ve sağlık ekiplerini çağırdık.