Şişli’de banka ATM’lerine yapışkanlı düzenek yerleştirip, dolandırıcılık yaptıkları belirlenen dini nikahlı çift, kiraladıkları araçla kaçarken kıskıvrak yakalandı. Zanlıların ATM’ye düzenek yerleştirip, dolandırıcılık yaptıkları anlar güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Olay, geçtiğimiz günlerde Şişli’de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre İ.B (31) ve dini nikahlı eşi F.K. (30) Şişli’de bir banka ATM’sine yapışkanlı düzenek kurarak para çekmek isteyen vatandaşları dolandırmak istedi. Emniyette kayıtları olduğu öğrenilen çift, polis ekipleri tarafından takibe alındı. Dolandırıcı çift bir süre sonra kurdukları düzeneğe takılan paraları almak için ATM’ye geldi. Düzeneğe takılan paraları alan zanlılar, kendilerini takip eden polis ekiplerini görünce kiraladıkları araçla kaçmaya başladı. Zanlılar ve polis arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Kovalamacanın ardından çift, kurdukları düzeneğe takılan 900 TL para ve bir miktar uyuşturucu madde ile kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece denetimli serbestlik koşuluyla serbest bırakıldı.

DOLANDIRICILIK ANI KAMERADA

Kurdukları düzenekle banka ATM’lerinden dolandırıcılık yapan çift güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, banka önüne gelen çift, etrafı kontrol ettikten sonra önceden hazırladıkları düzeneği ATM cihazına yerleştiriyor. Düzeneğin iyice yerleştiğinden emin olan dolandırıcılar, ATM’den uzaklaşıyor. Bu sırada bir vatandaş para çekmek için ATM’ye geliyor. Biraz uğraştıktan sonra para çekemeyeceğini anlayan vatandaş, cep telefonu ile bankayı arayıp bilgi alıyor. İşlemde sorun olduğunu düşünen vatandaş ATM’den ayrılıyor. Bir süre sonra ATM’ye gelen dolandırıcı çift, yapışkanlı düzeneğe takılan paraları alarak uzaklaşıyor.