Bursa’nın İnegöl ilçesinde gezmeye diye evden çıkan 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi Sümeyye Ağız’dan bir haftadır haber alınamıyor. 6 çocuk annesi Ayfer Ağız kızının bulunması için gözyaşı döküyor.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4’ü kendinden büyük, biri küçük 5 kardeşi olan 12 yaşındaki Şükrü Nailipaşa Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Sümeyye Ağız, bir hafta önce ‘gezmeye gidiyorum’ diye evden ayrıldıktan sonra sırra kadem bastı.

İlk olarak geçen yıl ortadan kaybolan ve 10 gün sonra Hatay’da bulunan küçük kız, bir süre sonra yine evden kaçarken, polis tarafından Kent Meydanında bulundu. İkinci kaçışının ardından Savcılık talebi ile Bursa Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda kalmaya başlayan Sümeyye, burada ise özel güvenlik görevlilerine saldırdı. Annesinin talebi üzerine evine gönderilen Sümeyye, yaklaşık 4 ay süreyle evinde ailesiyle birlikte yaşarken, yaklaşık bir hafta önce ‘gezmeye gidiyorum’ diyerek çıktığı eve bir daha dönmedi.

HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM

Kızının hayatından bu kez endişe eden anne Ayfer Ağız, kızını götüren yada yerini bilenlerin bir an önce geri getirmeleri veya emniyet ekiplerine bildirmeleri için yalvarıyor. Kızının henüz 12 yaşında olduğunu, başına her şeyin gelebileceğini belirten gözü yaşlı anne, “14 Ekim 2014 Salı günü öğle saatlerinde, ‘Gezmeye gidiyorum’ diye evden çıktı, bir daha dönmedi. Daha önce iki kez evden kaçtı. İlkinde Hatay’da, ikinci de ise Bursa’da bulundu. Bu sefer bulamıyoruz, 5 gündür kayıp. Ne yapacağımı ben de bilemiyorum. Kızımın bulunmasını istemekten başka bir şey elimden gelmiyor, kime gideyim, nereye başvurayım şaşırdım. Daha önce kaybolup, bulunduğunda güzelce konuşmaya çalıştım, "Kızım neden yapıyorsun, her türlü kötülüğü yaparlar’ dedim ama ‘sana ne’ deyip azarladı. Kızım daha 12 yaşında, ilkokul öğrencisi. Ne yapacağımı bende bilmiyorum artık. Hayatından endişe ediyorum, öldü mü kaldı mı belli değil. "Huzur Mahallesi’nde biriyle birlikte" diye telefon geldi. Polislerle birlikte denilen kişinin evine gittik ama orada da bulamadık. Kim götürdüyse, kiminle beraberse yalvarıyorum kızımı getirsinler, emniyete teslim etsinler, başka hiçbir şey istemiyorum. Artık dayanamıyorum. Millette vicdan yok mu, 12 yaşında kızı nereye götürürler. Keşke bulunsa, canımı veririm. Kimin elinde bilmiyorum. Evde duramıyorum, ev üstüme üstüme geliyor” dedi.

Okul arkadaşları ile görüştüğünü, ’Özcan’ diye birisinden bahsettiklerini, ancak başka bir bilgiye ulaşamadığını ifade eden anne Ayfer Ağız, “İnegöl’de kaç tane Özcan var? çalmadığım kapı kalmadı ama isminden başka bir bilgiye ulaşamadım” diye konuştu.

Evde, kaçmasını gerektirecek herhangi bir tatsızlığın olmadığını belirten gözü yaşlı anne, “Geçen sene yüz felci geçirdi. Bu rahatsızlığından dolayı beyninde hasar kaldı. Evde çocuklara, bana saldırıyordu, dövüyordu, millet zor kurtarıyordu elinden. Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinde üç ay tedavi gördü. ’Psikolojik tedavi için istediğin yere götüreyim’ dedim ama gitmedi. Keşke gitseydi, bu hale gelmezdi” diyerek göz yaşlarına boğuldu.