Kağıthane’de bisikletli bir çocuk, yokuş aşağıya inerken bisikletin frenleri tutmayınca duvara çarptı. Çocuk uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtulurken, kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kaza, geçtiğimiz günlerde Kağıthane’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yeni bisiklet aldığı ve bisiklete binmeye yeni başladığı öğrenilen bir çocuk, yokuş aşağı inerken bisikletin bir anda frenleri patladı. Bisikleti durduramayan çocuk, bisikletiyle birlikte duvara çarptı. Çarpma sonucu şaha kalkan bisikletin uçuruma düşmesini duvarın önündeki tahta parçaları engellerken, çocuk kazadan son anda kurtuldu. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, çocuk yokuş aşağıya hızlı bir şekilde geliyor. Frenlerinin patladığı anlaşılan bisiklet ile çocuk tahta parçalarına çarpıyor. Çarpma sonucu bisiklet havaya kalkıyor ancak çocuk tahta parçalarına tutunarak ayakta kalmayı başarıyor. Ardından kazayı gören mahalleliler çocuğun yanına giderek, onu kaldırıma oturtuyor. Mahalleli biri tarafından çocuğun ağzı ve burnu temizleniyor. Bir süre sonra ayağa kalkan çocuk, aynada kendisine baktıktan sonra tekrar kaldırıma oturarak hastaneye götürülmeyi bekliyor.

Kazaya tanık olan Alaaddin Çevik adlı vatandaş, “Çocuk yukarıdan aşağıya doğru iniyor. Frenleri patlıyor. Bisikleti durduramıyor zaten yeni öğrenmiş. Hızlı geliyordu, frenler de patlayınca bayağı hızlanıyor. Bisiklette şaha kalkıyor, direkt olarak tahtaya giriyor. Allahtan tahta var orada. Tahta değil de duvara girmiş olsa daha kötü bir durum olabilirdi. Kazadan sonra ağzını yüzünü temizledik, sonra ailesini çağırdık. Hastaneye gönderdik. Burnu biraz yara almış, daha doğrusu yırtılmış. Bir de ufak bir kırığı var” dedi.

Öte yandan, Dolapdere’de motosikletinin hem önüne hem de arkasına okul üniformalı 2 küçük çocuğunu alan bir babanın kasksız olarak trafiğe çıkması da pes dedirtti.