İzmir’in Bayraklı ilçesinde köpeğe bakmak için duvara çıkan 4 yaşındaki Umutcan Korkmaz, duvardan kopan yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki taşın altında kalarak hayatını kaybetti. Dede Mehmet Çiçek, "Biz daha önce komşumuzu duvarını sağlam olmadığını ve yaptırması konusunda uyarmıştık, canımız gitti. Şikayetçi olduk" dedi.

Olay, geçtiğimiz 21 Ekim günü Cengizhan Mahallesi 2192 sokak üzerinde meydana geldi. 4 yaşındaki Umutcan Korkmaz, dedesi Mehmet Çiçek ile birlikte mahallelerindeki camiye öğle namazına gitti. Camiden çıktıktan sonra dedesi ile birlikte evinin önüne gelen Umutcan, dedesine sokakta oynayacağını söyledi, dede Mehmet Çiçek de eve girdi.

HAVLAYAN KÖPEĞE BAKMAK İÇİN DUVARA ÇIKMIŞ

Umutcan Korkmaz, ablası ile evlerinin önündeki sokakta oynarken, karşılarındaki komşuları N.Ö.’ye ait bahçe duvarının arkasından havlayan köpeğin sesini duydu. İddiaya göre, köpeğe bakmak için, bir buçuk metre yükseklikteki taş duvara tırmanan Umutcan, buradan köpeğe baktı. Bu sırada, Umutcan’ın üzerinde bulunduğu duvarın taş parçası koptu. Umutcan, dengesini kaybedip yere düşerken kopan yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki taş parçası da küçük çocuğun üzerine düştü. Sesler üzerine dışarıya çıkan aile, Umutcan’ı üzerindeki taş parçasından güçlükle kurtardı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, küçük Umutcan’ı ambulans ile Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan Umutcan, 5 saat süren ameliyata rağmen yaşam savaşını kaybetti.

’’KOMŞUMUZU DUVARIN SAĞLAM OLMADIĞINI DAHA ÖNCE SÖYLEDİK’’

Ailei Umutcan’ın ölümüyle büyük bir acı yaşadı. Torununun ölümünün ihmal olduğunu belirten dede Mehmet Çiçek, İHA’ya yaptığı özel açıklamada, ’’Umutcan benim yanımda her zaman camiye gelir, birlikte namaz kılardık. Olay günü yine camiden çıkınca ’sokakta oynayacağım’ dedi. Ve bu üzücü olay başımıza geldi. Biz daha önce komşumuza, bahçe duvarının sağlam olmadığını söyledik. Duvar eski ve büyük taşlarla örülmüş bir duvar. Duvar son zamanlarda dökülüyordu. Komşumuza duvarı sağlamlaştır diye uyardık ama yapmadı. Bizim canımızdan etti’’ dedi.

OLAYDAN SONRA DUVARI BELEDİYE TAMAMEN YIKTI

Acılı dede Mehmet Çiçek, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Şuanda kamu davası açıldı. Biz de şikayetçi olduk komşumuzdan. Olaydan sonra polis ekipleri bu duvarın yıkılması gerektiğini belediyeye bildirmiş. Bayraklı Belediyesi ekipleri gelip duvarı yıktı. Tehlike ortadan kalktı. Ancak bu Umutcan’ın ölümünden sonra oldu. Giden geri gelmiyor’’ dedi.