Bursa’da ikinci kez aynı eve hırsızlık amacıyla girmek isteyen şahıslar, kilidi değiştirilen daireye giremeyince ayakkabı çalarak kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise hırsızların soğuk kanlı tavırları ve misafir rolü yapmaları dikkat çekti.

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Mollagürani Mahallesi’nde aynı apartmana ikinci kez girmek isteyen şahıslar, yeri değiştirilen güvenlik kamerasına yakalandı. Kilidi değiştirilen dairelere bu kez giremeyen şahıslar, daire önündeki ayakkabılara çaldı. Evi iki kez hırsızlar tarafından soyulan Koray Karaoğlanlı, “Bundan yaklaşık 1 ay önce evimize hırsızlar girmişti. 3 gün öncesinde yine bir hırsızlık olayı tekrarlandı. Aynı şahısların hırsızlık amaçlı evimize girdiklerinden şüpheleniyoruz. Bundan 1 ay önce evimizin bulunduğu apartmandaki bizim daire ile birlikte 3 daireye girdiklerinde kıymetli eşyaları alıp eşyaları dağıtmışlardı. Bu hırsızlık olayından sonra kapıların kilitlerini değiştirdik” dedi.

"TEK POŞETLE GİRİP 2 POŞETLE ÇIKTILAR"

Hırsızların kapı kilidinin değiştirilmesiyle birlikte apartmana girdiklerini ancak eve giremediklerini ifade eden Karaoğlanlı, “İkinci hırsızlık olayında kapının kilitlerinin kırılamayacak kilit olarak gören şahıslar, kapı önündeki ayakkabıyı alıp götürmüşler. Güvenlik kamerası görüntülerinde 2 şahıs tek poşetle apartmana giriyor ve 2 dakika içinde 2 poşetle apartmandan çıkıyor. İlk hırsızlık olayında güvenlik kamerası vardı ama o noktaya bakmıyordu ve gündüz öğleden sonra gerçekleşen bir hırsızlık olayıydı. Çok fazla insan apartmana girdiği için kimin olabileceği anlaşılamayacak seviyedeydi. Ama bu ikinci vakada doğru yere kamerayı odakladığımız için şahısların kim olduklarını görebildik. Emniyet birimlerine de durumu bildirerek kamera görüntülerini verdik. Emniyet şuanda kameraları inceleyerek şahısları tespit ediyorlar” diye konuştu.

"DERS OLDU"

Son hırsızlık olayından sonra bu kez apartmanın kapı kilidini değiştirdiklerini dile getiren Karaoğlanlı, “Tabi hırsıza kilit dayanmıyor. Ne kadar önlem alırsanız alın sonuçta bunu aşmayı başarıyorlar. Daha farklı önlemler almayı düşünüyoruz. Mesela kıymetli eşyalarımızı ortada bırakmamamız gerekiyor. Şahıslara daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. İnşallah bu tür olayların kimsenin başına gelmez. Hırsızların biran önce yakalanmasını istiyoruz. Şahısları gören, tanıyan varsa emniyet güçlerine bildirmelerini temenni ediyoruz. Çünkü bunlar durdurulmazsa durmayacaklar. İnşallah bu son olsun, burada dursun ve bitsin” dedi.