Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, işyerinin önüne park ettiği kamyonetinin 4 lastiğinin kesilmesine kızan adam pompalı tüfekle kamyonetin üzerine çıkarak etrafına rastgele ateş açtı. Polis uzun süren ikna çabaları sonucu pompalı tüfekli eylemciyi güçlükle ikna edebildi.

Edinilen bilgiye göre, olay Dere Mahallesi, Coşkunlar Caddesi Coşkunlar İşhanı önünde meydana geldi. İşhanının içinde iş yeri bulunan Murat İ. akşam gece saatlerinde kamyonetini yol kenarına park etti. Bir süre sonra bir arkadaşı Murat İ.’yi arayarak, “Kamyonetinin tekerleklerini kesmişler” dedi. Bu duruma sinirlenen Murat İ. evde bulunan pompalı tüfeği alarak olay yerine geldi. Lastikleri kesilmiş kamyonetin üzerine çıkan şahıs yanında getirdiği fişekliği de beline bağlayarak havaya rastgele ateş etmeye başladı.

Bu esnada çevrede bulunanlara “Polisi arayın, polis gelsin, kaymakam gelsin, savcı gelsin, tüm Kadirli buraya gelecek” diye bağıran Murat İ. kendisini görüntüleyen basın mensubuna da neden pompalı tüfekle eylem yaptığını anlattı.

Pompalı tüfekle defalarca kez çevreye ateş eden Murat İ., “Herkes Kobani için eylem yapıyor. Etrafı yakıp yıkıyor. Bizim de eylem hakkımız olsun. Benim arabamın lastiklerini kesmişler. Bu yapılır mı? Bunun sorumlularını polis, savcı bulacak. Ben de arabam için eylem yapıyorum” dedi.

Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri alarak eylemcinin yanına yaklaşmaya çalıştı. Bir ara elinde bulunan pompalı tüfeği kafasına dayayan Murat İ., “Yaklaşmayın kafama sıkarım. Kadirli Kaymakamı buraya gelmezse bu eylemi bitirmeyeceğim” dedi.

Daha sonra olay yerine gelen sivil bir polisin uzun süren ikna çabaları sonuç verdi. Murat İ. polislerin arasında son kez havaya ateş ederek silahını polislere teslim etti. Gözaltına alınan Murat İ.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.