Geçtiğimiz cumartesi günü uğradığı baltalı saldırı sonucu yaşamını yitiren ve organlarıyla 6 kişiye hayat veren 21 yaşındaki Fikret Çoramık toprağa verildi. Gencin yakınları, gözyaşları içinde suçlulara en ağır cezanın verilmesini istedi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde uğradığı baltalı saldırı sonucu ağır yaralanan 21 yaşındaki Fikret Çoramık, İmbatlı Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi. Çoramık’ın acılı ailesi ise gözyaşları içinde suçluların en ağır cezayla yargılanmasını talep etti.

“SALDIRGANIN EVİNDE 6 YIL YAŞADIM”

Kardeşini kaybetmenin acısını yaşayan ağabeyi Bayram Çoramık, kendi ellerinde büyüyen, aynı evde yaşadığı arkadaşlarının işlediğini öne sürerek şunları söyledi: “Böyle insanlar özgür kalmasın, cezalarını alsınlar. Aileler perişan oluyor. Anneler askere gönderiyor, el bebek gül bebek bakıyorlar. Sonra böyle Azrailler çıkıyor. Babası tutuyor, oğlu öldürüyor. Ya baba ya oğlu öldürdü. Bu önceden planlanmış bir olay. Vuruyorlar, öldürüyorlar. Yetmemiş gibi çukura atıyorlar. Üstüne taşları atıyorlar. Bunlar normal insanlar değil. Bunlara Azrail de diyemiyorum, cellat da diyemiyorum, şeytan da diyemiyorum. Şeytandan 3 gün önce dünyaya gelmiş insanlar. Ben onların içinde 6 yıl yaşadım. Bir tabaktan 6 kişi yemek yedik. Evlerimizin arasında çok az mesafe vardı. Ona rağmen eve gitmeyip onlar da kalıyordum. Mahalle bile bunlardan şikayetçi, ufak kız çocukları, erkekler bile oradan geçemiyor. Gündüzü de gecesi de geçemiyor. Yolarını kesiyorlar. Benim istediğim tek şey en ağır cezayı alsın, çıkmasınlar dışarıya. Bunlar insan değil hayvan bile değil. Hayvanlar bile bu işkenceyi yapmıyor. Bir taneydi benim için O, başka yoktu. Baktık, büyüttük, askere gönderdik ve ölüsü geldi. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum.”

“ELİMDE BÜYÜDÜ, UÇTU GİTTİ”

Karşıyaka’da terzilik yapan Fikret Çoramık’ın ustası Mehmet Çapkın ise gözyaşlarıyla acısını paylaştı. Talihsiz gencin 9 yaşından beri yanında olduğunu ve elinde büyüdüğünü anlatan Mehmet Çapkın şöyle konuştu: “Çok temiz bir çocuktu. Askere yolladım onu kendi elimle. Askerden geldi iş buldum ona işi de hazırdı. Bana hep ‘Dükkan açacağım sana’ diyordu. Ömrü yetmedi yavrumun. Mekanı cennet olsun. Eşimin vefatından sonra en çok o yıktı beni. Ama bunların hesapları verilsin. En ağır cezalarını çeksinler. 8-9 yaşında beri yanımdaydı. Annesi bana teslim etmişti onu. Elimde yetişti, uçtu gitti. Rahmaniydi, çok iyiydi. Kendi çocuğum olsa bu kadar olmazdı. Onu ben yetiştirdim. Hasta oldum, 1 ay benimle yattı. Kendi başına dükkanımı çevirdi, çalıştırdı. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Allah mekanını cennet eylesin. Hele annesine sabır versin. Yıkıldılar. Çok yıkıldılar. Ben de olayı duyunca şok oldum. Hala etkisindeyim. Hala yaşıyor gibi hissediyorum.”

Olayla ilgili polis, Çoramık’ı dövdükleri belirlenen arkadaşı Emrah Ç. ve babası Bayram Ç’yi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen Emrah Ç. ve Bayram Ç. tutuklandı.