İstanbul’a gelerek çeşitli yerlerde dilencilik yapan Suriyeli mülteciler İstanbul polisinin başlattığı çalışma sonucu toplanmaya başlandı. Toplanan bir kısım mülteci, otobüsle Gaziantep’teki toplama kampına gönderildi.

Suriye’de patlak veren iç savaş nedeniyle evsiz kalan yüz binlerce Suriyeli mülteci, Türkiye’ye sığındı. Kamplardan kaçarak başta İstanbul olmaz üzere büyükşehirlere gelen bazı Suriyeliler ise dilencilik yapmaya başladı.

Son günlerde şehirde hızla artan Suriyeli dilenci sayısı İstanbul polisini de harekete geçirdi. Tüm İstanbul genelinde dilencilik, araçların camlarını silme gibi işlerle uğraşan mülteciler, polis ekipleri tarafından toplanmaya başlandı.

Çalışma kapsamında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı ekipler başta Taksim olmak üzere Karaköy’de 46 mülteci yakaladı. Yakalanan mülteciler Karaköy Polis Merkezi’nde bir süre bekletildikten sonra dün akşam saatlerinde otobüse bindirilerek, 6 polis nezaretinde Gaziantep’in Islahiye ilçesindeki toplama kampına gönderildi.

Polis ekipleri tarafından otobüse bindirilen mülteciler, bir süre ekiplere zorluk çıkarttı. Otobüsteki bir kadın mülteci ise bağırarak uzun süre gözyaşı döktü. Ardından otobüs Gaziantep’e gitmek üzere yola çıktı.