Eminönü’nde işhanlarına dadanan maskeli hırsızlar, bir gece yaklaşık 20 dükkanı soyup kayıplara karıştı. Çevre esnafı benzeri olayların sıklıkla yaşandığı bölgenin güvensiz olduğunu ileri sürdü.

Olay, İsmetpaşa Caddesi dün gece meydana geldi. Sabah işyerine gelen esnaf han kapıları ve dükkanlarına ait kapı kilitlerinin kırık olduğunu fark etti. İhbarda bulunan esnaf polis eşliğinde işyerlerine girerek zarar tespitinde bulundu. Yapılan ilk incelemelerde aralarında Nadir Han ve İnci Han’ın da bulunduğu üç ayrı işhanında yaklaşık 20 dükkanın soyulduğu tespit edildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, işyerlerinde parmak izi ararken çevrede güvenlik kamera kayıtları inceleme altına alındı.

GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANMAMAK İÇİN TAHRİP EDİLMİŞ

Maskeli oldukları ileri sürülen şüphelilerin güvenlik kameralarına yakalanmamak için işyerlerine ait kameraları tahrip ettikleri öğrenildi. Polis çevredeki işyerlerinin kamera kayıtlarını incelerken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

ESNAF GÜVENLİK ZAAFİYETİNE DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan çevre esnafı, işhanlarının bulunduğu bölgede benzeri vakalarının sıklıkla yaşandığına dikkat çekerek bölgenin güvensiz olduğunu bir yere dönüştüğünü ileri sürdü.

Ahmet Ketenoğlu isimli esnaf sabah dükkana geldiğinde kapının kırık olduğunu fark ettiğini belirterek, "Direk polise haber verdim. Fazla bir şey alamamışlar. Kasada ne varsa onu almış. Çekmeceleri dağıtmışlar. 10-15 dükkan soyulmuş yani" dedi.

Derya Alver isimli işyeri sahibi ise, "İşyerimizden 4 laptop bilgisayar, profesyonel fotoğraf makineleri vardı onları almışlar. Dün gece girmişler. Çok rahat davranmışlar. Limonatasına kadar içmişler yani o kadar rahatlarmış. Burada bütün esnafın toplanıp karakola şikayette bulunmaları lazım. Burada hırsızlık olayının olmadığı esnaf yok. Burada güvenlik zorunu var. Bunun çözülmesi lazım" diye konuştu.

Dükkanındaki dolu akbilinin çalındığını gülerek anlatan esnaf Mansur Sakarya ise geceleri Eminönü çevresinde daha sıkı güvenlik tedbirleri alınması gerektiğini vurguladı.