Kağıthane’de bir esnaf, sürücüler tarafından sürekli sorulan, dükkanının olduğu yerdeki sokağın çıkmaz olup olmadığı sorusundan bunalarak ilginç bir çözüm buldu. Dükkanının duvarına “Sorma, aşağıya iner” yazısını yazan esnaf, görenleri hem güldürdü hem düşündürdü.

Kağıthane’de bir sokaktan aşağıya inip, inmeme konusunda tereddüde düşen sürücüler, bir dükkanın duvarında gördükleri yazı karşısında şaşkına döndü. Sokağın başındaki mobilya cilacısı bir esnaf tarafından duvara yazılan yazı, hem güldürdü hem de düşündürdü. Esnaf tarafından graffiti sanatıyla duvara yazılan “Sorma, aşağıya iner” yazısı, sürücülerin dikkatini çekiyor.

“SORMASINLAR DİYE YAZDIK”

“Yazıyı yazma sebebiniz nedir” sorusunu yanıtlayan mobilya cilacısı Orhan Turan, “Yazma sebebimiz, vatandaşların sokağın aşağıya inip, inmediğini sormalarıdır. Biz de en kısa yol olarak böyle bir yazı yazmayı düşündük. Sormasınlar diye yazımızı yazdık. Çalışırken, adam aracını park edip içeriye giriyor, sonra aşağıya iner mi diye soruyor. Aşağıya inmeye üşeniyor sonra bize soruyor. Bizde en kolay yolu bunu yapmakta bulduk” dedi.

Vatandaşların yazıyı görünce güldüğünü ifade eden Turan, “İster istemez fotoğraf çekerek sosyal medyaya atıyorlar. Bizi bıktırdılar. Bu yazıya rağmen bilmeyenler yine soruyorlar. Tabi görünce bizde aşağıya iner diye yazıyı gösteriyoruz. Yazıya bakıyor ondan sonra ‘Pardon’ diyorlar. Yazıyı yazmak yaklaşık 1 saatimizi aldı ama değdi. Hem de vatandaşa hizmet yapmış olduk. Daha rahat oldu” ifadelerini kullandı.

Röportajın ardından bir sürücünün, tereddüde düşerek esnafa sorması ise komik görüntülere sahne oldu.