Adana’da işten çıkartıldığı bara arkadaşıyla birlikte giderek kavga çıkartan konsomatristin, silahla vurulan sevgilisinin üzerinden iki kez geçen otomobil ile kaçması güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, 12 Ekim 2014 günü sabaha karşı meydana gelen olayda, Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi, Kurtuluş Caddesi üzerindeki bir barda konsomatris olarak çalışan Yeliz Y. (38) ile Ş.K. kıskançlık yüzünden kavga etti. Bu nedenle barın sahibi Yaşar T. (44) Yeliz Y.’yi işten çıkarttı. İşten çıkartılan Yeliz Y. bu durumu sevgilisi Abdullah H’ye anlattı. Gece yarısı Abdullah H, Yeliz Y.’yi de yanına alarak bara otomobil ile geldi. Bara önce Yeliz Y. girerek Ş.K.’nin yanına gidip kavga etti. Arasından da bara Abdullah H. girmek istedi. Bu arada iki konsomatris saç saça baş başa kavga etmeye başladı. Kadınların kavgasını bar çalışanları ayırdı. Bu arada Abullah H’yi ise hemen arkasından silahını çıkartan bir kişi kovalamaya başladı. Abdullah H. ise hızla kaçtı. Ancak şahıs Abdullah H’yi tabancayla vurdu. Abdullah H. bara geldiği otomobilin önünde düştü. Otomobil sürücüsü biran aracı hareket ettirerek Abdullah H’nin üzerine çıktı. O sırada bir kişi gelip Abdullah H’yi kontrol etti. Arkasından Yeliz Y. gelip otomobili itmeye çalıştı. Otomobil geri geri gelip Abdullah H’nin üzerinden çekildi. Yeliz Y., Abdullah H’ye bir süre baktı. Otomobil sürücüsü bu arada hamle yaparak Abdullah H’nin üzerinden bir kez daha geçerken Yeliz Y. otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Yeliz Y. ise Abdullah H’yi bırakıp otomobilin arkasından koştu. Otomobil sürücüsü durup geri geri geldi. Yeliz Y. sonra tekrar Abdullah H’nin yanına koşarak sevgilisinin yanına düşen çantasını alıp otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

Daha sonra bir kişi elinde silahla otomobile doğru ateş etti. Yeliz Y. ve sürücü olay yerinden hızla kaçtı.

Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

POLİS HEM GÜVENLİK KAMERASINI HEM DE KATİLLERİ YAKALADI

Olayın ardından cinayeti güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülediğini gören zanlılar güvenlik kamerasının bağlı olduğu bilgisayarı alıp kayıplara karıştı. Polis bunun üzerine zanlıları yakalamak için Adana’da çok sayıda yere operasyon yaptı. Polis yapılan operasyonlarda hem güvenlik kamerası görüntüsünün olduğu bilgisayarı hem de zanlıları ele geçirdi.

Polis Mehmet Arif K. (21) bar sahibinin oğlu Hayrettin T. (20) ve Cabbar A.’nın (35) dahil olduğu kavgada Mehmet Arif K.’nın, Abdullah H’yi vurduğunu belirledi. Polis daha sonra yaptığı operasyonda zanlıları 4 saat içinde yakaladı.

Savcı olayla ilgili iddianamesini tamamladı. Savcı, cinayeti işleyen M. Arif Kumaçar ve olaya iştirak ettikleri öne sürülen tutuksuz Hayrettin T., Yaşar T. ve Cabbar A. hakkında müebbet, güvenlik kamerası aracında bulunan Şevki K. hakkında ise 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı. Silahla öldürülen Abdullah H’nin üzerinden aracıyla geçen tutuksuz Tuncay Düğer’in ise "Tehdit ve kişinin hatırasına hakaret" suçundan yargılanması istendi. Haklarında "Basit yaralama, hakaret" suçlarından dava açılan müşteki şüpheli Yeliz Y. ile Şefika K. da Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.