Kağıthane’de motosiklet sürücüsü, sollama yapacağı sırada bir kamyonetin lastiğine çarparak takla attı. Kaza sonrası yoldan geçen bir vatandaş, hareketsiz ve şuuru kapalı bir şekilde yerde yatan sürücünün şoka girmemesi için dakikalarca başını havada tuttu.

Kaza, dün saat 12.00 sıralarında Kağıthane İmrahor Caddesi üzerine meydana geldi. İddiaya göre, Hasan Karadeniz (62) idaresindeki 34 PB 061 plakalı kamyonet Kağıthane-Bomonti tüneline seyir halindeyken, arkasından gelen Mehmet Fatih Bayram (32) yönetimindeki 34 FF 152 plakalı motosiklet kamyoneti sollamak istedi. Bayram sollama yapacağı sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek kamyonetin lastiğine çarptı. Çarpma sonucu sürücü, motosikletiyle birlikte havada taklalar atarak yere savruldu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

ŞOKA GİRMEMESİ İÇİN DAKİKALARCA BAŞINI HAVADA TUTTU

Olay yerine sağlık ekipleri beklenirken, yoldan geçen bir vatandaş Bayram’ın hareketsiz yattığını ve şuurunun kapalı olduğunu gördü. Durumun ciddi olduğunu fark eden vatandaş, şoka girmemesi için dakikalarca Bayram’ın başını havada tuttu.

Öte yandan Kağıthane İETT Garajı çalışanları da, sağlık ekipleri gelene kadar yaralıyla ilgilendi. Bir süre sonra titremeye başlayan yaralı, iç kanama geçiriyor olabileceği ihtimaline karşın ayıltılmaya çalışıldı. Ardından sağlık ekipleri olay yerine geldi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan motosiklet sürücüsü, ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bayram’ın başından ayrılmayan vatandaşın, sedyedeyken bile yaralının başını havada tutmaya devam ettiği görüldü.

Kamyonet sürücüsü Hasan Karadeniz, “Ben normal şeridimde giderken yanımdan sollamak istedi. Bir anda arabaya dokundu. Motosikletten düştü, motosiklet de kaydı gitti” diye konuştu.