Samsun’da “şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlamasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılan şüpheli, biyoenerji ve hacamat işi yapmadığını, şaka yapmak isterken başının derde girdiğini savundu.

Samsun’un Atakum ilçesinde ikamet eden 49 yaşındaki Mehmet Dede, bayan arkadaşına elinde görüntülerinin bulunduğunu söylemesi üzerine hakkında yapılan şikayetin ardından gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınıp “şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Mehmet Dede, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, ’Büyükşehir Belediyesi sınırlarını terk etmemek suretiyle adli kontrol altına alınmasına’ karar verilerek serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeye verdiği ifadede şaka yaparken başının derde girdiğini savunan Mehmet Dede, "Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Şaka amaçlı olarak bayan arkadaşa elimde görüntülerinin olduğunu söyledim. Söylerken şantaj amacım yoktu. Yine telefonla konuşurken kendisine bu görüntüleri yayacağım demedim. Suçsuzum" dedi.

Mehmet Dede, kendisinin bir iş yerinin bulunmadığı, biyoenerji ve hacamat işleriyle de uğraşmadığını ileri sürerek, “Şaka başımı derde soktu" diye konuştu.